PREMIJER LIGA BIH

Čelik i Sarajevo u derbiju odigrali bez golova, neredi navijača obilježili meč

Pretposljednji susret osmog kola Premijer lige BiH

D. Jurišić

Avaz Sport

1.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

U pretposljednjem susretu i jednom od derbija osmog kola Premijer lige BiH, Čelik i Sarajevo su remizirali na Bilinom polju odigravši  bez golova 0:0.

Na samom početku meča, isti je bio prekinut jer su gostujući navijači bacali topovske udare. Nakon što je meč nastavljen, Čelik je imao blagu terensku inicijativu. U 9. minuti Dedić je poslao loptu u prazan prostor prema Jurini, ali goman Sarajeva Kovačević je uspio intervenirati i sačuvati mrežu. Minutu kasnije, domaći su pogodili stativu nakon prekida, ali je dosuđen ofsajd. Nakon toga vodila se velika borba na sredini terena sa obje strane, ali bez pravih prilika. U 16. minuti Rahmanović je šutirao pored gola, a zatim je ponovo uslijedila bakljada i topovski udari od strane navijača Sarajeva. Meč je bio ponovo prekinut, a glavni sudija Zoran Grbić je  povukao igrače sa terena. Nakon više od 20 minuta, utakmica se nastavila od 17. minute kada se desio prekid, a navijači su bili upozoreni. Poslije prekida zaigralo se dosta brže, a Sarajevo je bilo konkretnije. U 22. minuti Rahmanović je šutirao, ali je lopta otišla pored gola Čelika. Prvi udarac u okvir gola imali su igrači Sarajeva u 33. minuti kada je Adukor šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman domaćih uhvatio loptu bez problema. U 40. minuti golman Sarajeva Kovačević je pogriješo, ali na kraju domaći nisu uspijeli pogoditi iz dobre situacije. U 45. minuti ponovo je zaprijetio Rahmanović, no slabo je to bilo, pa se tako na odmor otišlo bez pogodaka. 

Na početku drugog poluvremena Sarajevo je imalo terensku inicijativu, no bordo timu je nedostajala završnica.  U 58. minuti  gosti su imali dobar napad po desnoj strani, ali je odbrana domaćeg tima uz dosta muke uspjela otkloniti opasnost. U nastavku nije bilo uzbuđenja i činilo se kao da su oba tima zadovoljna remijem. Najbolju priliku na utakmici imao je Tatar u 71. minuti. Lobovao je golmana Ružića, ali je odbrana domaćih sa gol-linije izbacila loptu. Nakon toga uslijedila je ofanziva Sarajeva. Prvo je u 75. Rahmanović iz odlične pozicije katastrofalno šutirao, da bi tri minute kasnije Tatar šutirao preko gola domaćina. U 85. minuti ponovo se Tatar našao u prilici, ali je šutirao glavom pored gola, pa je tako jedan od derbija Premijer lige BiH završen podjelom bodova. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.