PREMIJER LIGA BIH

Ornek zadovoljan bodom, Ćosić žali za promašajima svog tima

Fena

1.9.2018

Nakon 138 minuta divovske borbe na Bilinom polju, derbi 8. kola BHT Premijer lige u nogometu između Čelika i Sarajeva okončan je najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Ovim rezultatom više zadovoljni mogu biti domaćini, koji su, mada su zadnjih 20-ak minuta opasno živjeli, ponovo sačuvali mrežu na svom terenu, ali i Sarajevo jer je jedini tim koji je ove jeseni sa Bilinog polja odnio bod.

-U dosta dobroj atmosferi i na dobrom terenu. Mislim da je uatkmica opravdala epitet, pogotovo u drugom poluvremenu. Mi smo u prvom poluvremenu bili u grču, a prekid nas je malo ohladio - kazao je pomoćni trener Sarajeva Dženis Ćosić, koji je istakao kako mogu žaliti zbog propuštenih šansi, jer su u finišu igrali onako kako su i zamislili.

S obzirom da su u zadnja četiri kola podigli formu, Ćosić se složio s ocjenom novinara da im pauza baš i neće dobro doći.

Domaći se trener Adnan Ornek zahvalio navijačima, za koje su kazali da su napravili fantastičnu atmosferu.

-I mi smo napravili pritisak, ali je došao taj prekid koji nam nije koristio. Nama je pripalo prvo poluvrijeme. U nastavku smo imali negativnu okolnost što smo Fenana Salčinovića, Aldina Šišića i Nermina Jamaka morali izvaditi zbog povreda.

Naše najjače oružje je borbenost- kazao je Ornek, koji je još jednom podsjetio kako i nemaju širok igrački kadar te da mora pomjerati igrače.

-Naravno, osvojiti bod protiv ovakve ekipe, nama je to uspjeh i pričinjava nam zadovoljstvo - istakao je Ornek, koji je dodao kako će njima pauza dobro doći. Puno je povrijeđenih i nespremnih igrača, koji su se naknadno priključivali.

Nada se da će u pauzi i strani igrači steći pravo nastupa. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.