NOGOMET

Odović: Izvući pouke iz meča protiv Krupe

Poštujemo Široki, ali mi imamo jasan cilj, kaže Stevanović

N.D.

2.9.2018

Fudbaleri Željezničara večeras stižu na Pecaru. Nakon neugodnog domaćeg remija na Grbavici protiv Krupe, Široki Brijeg mogao bi biti još teži ispit.

– Vjerovatno najteža utakmica u ovom ciklusu. Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo dobro. Oni su imali problema i turbulencija, promijenili trenera, ali je činjenica da imaju odličnu ekipu. Mi ćemo morati biti pravi. Imamo na umu iskustva protiv Krupe koja su bila neprijatna, moramo ih prevazići i izvući iz njih prave stvari i biti mnogo bolji u toj utakmici - rekao je Odović.

Inače, veoma kritični Odović nakon prošlog kola imao je zamjerku na igrače koji su ušli s klupe, prije svega na iskusne veziste. Očigledno je da traži više i da je unio promjene među igrače.

- Našoj ekipi godi promjena fudbalske filozofije koju je donio novi šef stručnog štaba i to se vidi na terenu. To nam daje za pravo da se nadamo dobroj igri i dobroj utakmici. U duelu s Krupom vidjeli smo da nema laganih utakmica, pa to posebno ne možemo očekivati u Širokom. Poštujemo ekipu Širokog Brijega, protiv koje su utakmice uvijek neizvjesne, ali jasno je da Željo uvijek ima maksimalan cilj u svakom susretu - mišljenja je Siniša Stevanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.