PREMIJER LIGA BIH

Velika pobjeda Željezničara protiv Širokog za preuzimanje liderske pozicije

Derbi susret osmog kola

Armin Herić/FK Željezničar

Avaz Sport

2.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Foto: Armin Herić/FK Željezničar

U derbi susretu osmog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je odigran večeras na stadionu Pecara, Željezničar je savladao domaćina Široki Brijeg rezultatom 3:0.   

Domaćini su bolje otvorili meč i bili su mnogo konkretnija ekipa na terenu u uvodnih 10 minuta, "Plavi" doslovno nisu mogli preći centar. Nakon početnog odmjeravanja snaga, igralo se uglavnom na sredini terena. U 18. minuti Matić je dobro šutirao sa nekih dvadesetak metara, ali se lopta odbila od jednog igrača i završila u korneru. Dvije minute kasnije, nakon greške veznog reda domaćeg tima, Veselinović je sjajno šutirao sa deset metara, ali mu je sjajno odbranio golman Širokog. U 23. minuti meč je bio prekinut zbog bakljade domaćih navijača, ali je ubrzo nastavljen. U 27. minuti Zajmović je poslužio Veselinovića koji je neometan sa nekoliko metara poslao loptu pored gola. Nakon toga uslijedila je potpuna kontrola igre gostiju iz Sarajeva.   U 38. minuti Krpić je nakon prekida  odlično šutirao glavom, ali golman domaćih Bilobrk je fenomenalno odbranio. U 39. minuti Rodin je bio najviši u skoku nakon ubacivanja iz kornera i matirao je Bilborka za vodstvo "Plavih" od 0:1. Nakon primljenog gola, Široki je ponovo bio ofanzivniji, ali do kraja prvog dijela promjene rezultata nije bilo. 

Već na početku drugog poluvremena, u 47. minuti domaćini su tražili penal. Smatrali su da je Stevanović igrao rukom, ali se sudija Dragan Petrović iz Banja Luke nije oglasio. U nastavku je Široki djelovao nešto ofanzivniji, ali nisu imali prave realizacije. U 58. minuti Šabanadžović  se za lijepo izborio za loptu, a Zec se našao na pravom mjestu i pogodio za vodstvo "Plavih"  od 0:2. Dvije minute kasnije Željezničar je došao do trećeg gola. Nakon odličnog centaršuta Pavića sa lijeve strane, Krpić je pogodio glavom za 0:3. Željezničar je u 70. minuti ostao sa igračem manje. Ćorić je krenuo sam prema golu, Bakrač ga je srušio i zasluženo je pocrvenio. Odmah nakon isključenja Bakrača, Barišić je iz slobodnog udarca šutirao preko gola. Domaći su ponovo imali terensku inicijativu i napadali, ali izostala je realizacija. Domaći su mogli smanjiti rezultat u 81. minuti, ali je udarac glavom Jurića odlično zaustavio Kjosevski. Pred sami kraj utakmice, Popović je zaprijetio ali promjene rezultata nije bilo. Željezničar je ovom pobjedom preuzeo lidersku poziciju na premijerligaškoj tabeli sa 17 bodova. "Plavi" imaju dva boda više od prvih pratilaca gradskog rivala Sarajeva i Zrinjskog, dok je Široki Brijeg ostao na četvrtoj poziciji sa 13 bodova isto koliko ima i petoplasirani Radnik.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.