FUDBAL

Teško ćemo nadoknaditi gubitak napadača Koljića

Trener Krupe iskreno

S. K.

3.9.2018

Trostruki šampion Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog ostvarila je trijumf na ''vrućem'' terenu u Krupi na Vrbasu, gdje je domaći tim savladala sa 2:1.

Izabranici Branislava Krunića prvi su došli u vodstvo sjajnim dalekometnim pogotkom Lazara Nikolića, ali su ''Plemići'' ipak uspjeli da se konsolidiraju, do poluvremena izjednače, a onda u nastavku dođu i do trijumfa.

- Svaki poraz je težak, ali kada izgubite od aktuelnog šampiona, i to kada ste bez četiri standardna prvotimca i s jednim rovitim fudbalerom u timu, onda to i nije baš tolika tragedija. Teško je parirati ekipi Zrinjskog i kada ste kompletni, a ovako još i teže, ali mislim da smo u jednom dijelu utakmice uspjeli u tome – prokomentirao je trener Krupe Branislav Krunić.

Dodao je da je u ovoj utakmici odlučio individualni kvalitet i veća širina igračkog kadra koja je bila na strani Mostaraca.

- Vidjeli ste također da ćemo teško moći nadoknaditi odlazak Elvira Koljića. Pokušali smo u drugom poluvremenu s nekom ''lažnom'' devetkom, čak smo tada i imali mnogo više od igre, i onda smo primili pogodak iz sopstvene greške. Vidjet ćemo, nastojat ćemo da pronađemo rješenje za taj problem, a ako ne uspijemo, onda nam nema druge nego da na zimu angažiramo neko kvalitetno napadačko ime – zaključio je Krunić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.