PRVA LIGA FBIH

Ibro Rahimić razočaran nakon domaćeg remija

F. I.

3.9.2018

Ni u četvrtom pokušaju u posljednje dvije sezone fudbaleri Veleža nisu uspjeli savladati ekipu Olimpika. Protiv sarajevske ekipe posljednji put su slavili 2014. godine.

Pune tribine i sjajna podrška nisu pomogli „Rođenima“ koji su propustili priliku da u ranoj fazi sezone osiguraju solidnu bodovnu prednost u odnosu na glavnog konkurenta u Prvoj ligi Federacije BiH.

Diktirali tempo

U prvom dijelu Velež je bio taj koji je diktirao tempo, ali nedostajala je prava završnica.

Za razliku od prvog poluvremena, u nastavku je ritam igre poprilično pao, što je definitivno odgovaralo gostima koji su polako sve više prelazili na polovinu koja pripada domaćem sastavu. No, ni gosti nisu mogli zatresti mrežu, pa je ostalo 0:0.

Trener Veleža Ibro Rahimić nije krio razočarenje.

- Odigrali smo slabo, pogotovo igrači veznog reda, nedostajalo je kreativnosti i prodornosti po bokovima. Pokušali smo izmjenama u drugom poluvremenu, nadao sam se da ćemo nešto dobiti ulaskom Lukasa i Vehabovića, međutim, to se nije dogodilo. Očito niko nije želio preuzeti tu dozu odgovornosti koja je bila potrebna kod rezultata kakav je bio – kazao je Rahimić, koji nije zadovoljan suđenjem.

- Iako se radilo o premijerligaškom sudiji, mislim da smo oštećeni za jedanaesterac.

Da smo uspjeli postići gol, sigurno bi bilo drugačije – kazao je u analizi Rahimić.

Dva lica

On je još jednom apostrofirao dva lica njegove ekipe na domaćem i gostujućem terenu.

- Mi nismo dobro odigrali ni protiv Goražda iako je, naravno, rezultat bio drugačiji, sada je došla ova utakmica protiv Olimpika. Očito da pred svojim navijačima, punim tribinama igrači pod pritiskom loše reagiraju.

Na gostovanjima je to potpuno drugačije. Nadam se da ćemo te stvari popraviti, da ćemo nastaviti pobjeđivati - dodao je trener Veleža.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.