ZMAJEVI

Elvis Sarić: U Belfastu ćemo ostvariti pozitivan rezultat

Za to smo se i pripremali u prethodnim prijateljskim utakmicama

Sarić je iz Sovona do Sarajeva letio skoro 13 sati

G. Š.

4.9.2018

 

Naš reprezentativac iz južnokorejskog Suvona Elvis Sarić, bez obzira na problem u zadnjoj liniji, tvrdi da će naš „Zmajevi“ biti spremni da ostvare dobar rezultat u Belfastu.

- Za to smo se i pripremali u prethodnim prijateljskim utakmicama – kazao je Sarić. U narednih nekoliko dana samo ćemo finalizirati započeti posao i ja se nadam u subotu ostvariti pozitivan rezultat – rekao je Sarić.

Bosanskohercegovački veznjak, kao i svi ostali naši reprezentativci, već je dobro upoznat s prvim protivnicima u Ligi nacija.

- Igramo protiv ozbiljnih selekcija i igrača, koji igraju u dobrim klubovima i ligama. Prema tome, očekuju nas dvije teške utakmice, ali svi očekujemo dobre rezultate. Imamo i znanja i kvaliteta za to - uvjeren je Sarić, koji je u nedjelju proveo skoro 13 sati u avionu.

- Do Istanbula sam letio nešto više od 11 sati i onda još oko sat i po do Sarajeva. Međutim, osam sati leta do Istanbula sam prespavao - objasnio je bivši fudbaler kluba s Koševa.

Sarić konstatira da su ga odlično prihvatili u novom klubu.

- Najbitnije je da sam zdrav i da igram svaku utakmicu. Nogomet je svuda isti, tako da nema tu neke velike filozofije. U svakom slučaju, nisam pogriješio što sam ljetos izabrao Suvon - za kraj je rekao naš reprezentativni veznjak.

Prijateljske utakmice podgrijale optimizam

Sarić “puca” od optimizma.

- Kao i svi naši igrači, reprezentativci, članovi stručnog štaba, ali i navijači, te ljubitelji nogometa u BiH i dijaspori, očekujem da ćemo sa novim selektorom nastaviti s dobrim rezultatima. Minule prijateljske utakmice daju nam za pravo da uoči starta Lige nacija budemo optimisti – kazao je Sarić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.