SAZNAJEMO

Potvrđeno za “Avaz”: Todorović ipak nema pravo nastupa

Iz krovne evropske kuće smo dobili dva tumačenja

Todorović: Pravni i sportski sektor UEFA-e su u koliziji

G. ŠUMAR

7.9.2018

Ponovo je potvrđeno staro pravilo: nesreća nikada ne dolazi sama. Naime, selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki, nakon što je jutros ponovo saznao da Bojana Nastića boli mišić, dobio je još jednu lošu vijest. Iz UEFA-e je, naime, stigla zabrana nastupa za Darka Todorovića! 

Potvrdio je to i Nogometni savez BiH.

U ponedjeljak smo, podsjetimo, u “Dnevnom avazu” objavili da Todorović nema pravo nastupa zbog kartona koje je dobio u utakmicama mlade reprezentacije… Međutim, Nogometni savez Bosne i Hercegovine, posije upita upućenog UEFA-i, iz kuće evropskog fudbala prvo je dobio odgovor da Todorović može igrati u Belfastu, što je u srijedu na pres-konferenciji i prenio trener reprezentacije BiH Gordan Ciprić, ali jutros je ipak stigla zabrana!

- Iz krovne evropske kuće fudbala smo dobili dva tumačenja. Prvo da može nastupiti, a drugo da ne može - potvrđuje izvor “Dnevnog avaza” iz NSBiH.

Na naše pitanje kako je to uopće moguće, dobili smo sljedeći odgovor:

- Jednostavno, pravni i sportski sektor UEFA-e su u koliziji, odnosno, dali su dva različita mišljenja, tako da ni mi sada ne znamo na čemu smo, odnosno smijemo li uopće riskirati. Todorović je kartone trebao odraditi ili očistiti danas (petak) u duelu mladih selekcija BiH i Švicarske, što nam je u prvi mah i potvrđeno iz UEFA-e. Međutim, neposredno pred meč u Belfastu dobili smo suprotnu vijest.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.