LIGA NACIJA Muhamed Bešić između utakmica sa Sjevernom Irskom i Austrijom

Uvijek igram srcem

Piše: Avaz Sport

Naš reprezentativac Muhamed Bešić je jedan od onih igrača koji uvijek izgaraju na terenu. Tako je bilo i juče u Belfastu, gdje je selekcija BiH savladala Sjevernu Irsku.

Bešić je proveo svih 90 minuta na terenu, na poziciji koju obično ne igra, ali je zadovoljan učinkom:

- Šef mi je rekao da igram na desnom beku, nisam to dugo igrao, ali mislim da je bilo dobro. Imao sam puno duela, što volim i jednostavno sam uživao u tome i cijeloj utakmici. Ono što je najvažnije osvojili smo tri boda i sada se okrećemo narednom meču, kaže Bešić

Poseban motiv za Bešića predstavlja podrška navijača:

- Volim kad navijači prepoznaju naš trud, ja uvijek igram srcem i oni to znaju zato mi posebno godi kad su uz mene. To me nekako nosi, ali mislim da se i drugi igrači tako osjećaju.

Već u utorak u Zenici gostuje selekcija Austrije, tako da previše odmora za naš tim neće biti.

- Navikli smo da igramo utakmice u tri-četiri dana, kaže Bešić i nastavlja: 

- To će ipak biti totalno drugačija utakmica. Igramo kući, bit ćemo jači za neke igrače, a i Austrija ima drugačiji stil igre. Mislim da ćemo bolje igrati i da će navijači uživati.

Naš reprezentativac je posebno istakao važnost kolektivnog duha i atmosfere:

- Ova utakmica sa Sjevernom Irskom nije bila najbolja, ali smo vratili timski duh što je važno i što se vidjelo na terenu. Uživam da se družim, atmosfera je dobra, svi smo nekako zajedno i ova pobjeda nam je trebala i za samopouzdanje. Igrali smo drugačije nego što inače igramo ali ono što je važno to je da smo se borili jedan za drugog i to zajedništvo se osjetilo na terenu”.

U karijeri Muhameda Bešića bilo je uspona i padova ali teškoće su iza njega, izašao je jači i zadovoljan je sadašnjom situacijom. 

- Imao sam dvije godine kada me zbog povreda skoro nigdje nije bilo. Bilo je zaista teško ali u životu se uvijek treba boriti da bude bolje a onda i rezultati dolaze. Ja se uvijek tako ponašam i zadovoljan sam. Još sam mlad i mislim da ću tek u narednim godinama pružati najbolje igre, za kraj kaže Bešić.

Imao sam puno ponuda

Bilo je dosta prilika za promjenu sredine ali je Bešić odlučio ostati u Midlsbrou i smatra da mu je to najbolja odluka.

- Imao sam puno ponuda, ali sam odlučio ostati jer me trener voli i imam priliku da igram u kontinuitetu. To je posebno važno s obzirom na to da sam imao dvije teške godine kada nisam igrao i jednostavno tu se dobro osjećam, izjavio je Bešić.

Više o temi

LIČNOST DANA
Povratak sa stilom
NA VRH

Podijeli članak na