PREMIJER LIGA BIH

Bitka za Hercegovinu

Mislim da smo u ovom trenutku u boljoj formi i bliže pobjedi, kaže trener Slišković

S jednog od ranijih mečeva Zrinjskog i Širokog: Veliki ulog za obje ekipe

Ma. P.

15.9.2018

Iako je Zrinjski prije reprezentativne pauze bio povezao tri pobjede, „Plemići“ su istu ipak željno dočekali, budući da su zbog šest evropskih utakmica bili pod najvećim opterećenjem na startu sezone.  

Ogroman značaj

Bodovi iz posljednjih mečeva vratili su aktuelnog prvaka u vrh, ali za povratak na prvo mjesto ipak je potrebna veća serija dobrih rezultata.

- Nakon početne krize ponovno smo u igri, odnosno na samo dva boda od vodećeg Željezničara, pa zbog toga derbi protiv Širokog Brijega u Mostaru ima ogroman značaj u ovom trenutku, jer želimo nastaviti niz pobjeda i ostati u vrhu - izjavio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

U nogometnoj bici za Hercegovinu gosti s Pecare ulaze s novim trenerom, Makedoncem Gocem Sedloskim.

Agresivnost u igri

- Naravno, utakmica je važna i za našeg protivnika koji je promjenom na klupi sigurno prodrmao momčad i nema nikakve sumnje da će Sedloski povećati agresivnost u igri.

Činjenica je da se Široki Brijeg muči s realizacijom, ali jedan poraz u deset službenih utakmica potvrđuje i da ga nije lako pobijediti. Široki Brijeg za nas je uvijek neugodan protivnik u Mostaru, ali mislim da smo u ovom trenutku u boljoj formi i bliže pobjedi - dodao je trener Plemića.


Zrinjski Široki B.

MOSTAR. Stadion Pod Bijelim brijegom. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Početak: 20 sati.

ZRINJSKI: Brkić, Galić, Jakovljević, Barišić, Stojkić, Perišić, Čirjak, Filipović, Bekrić, Todorović, Bilbija. Trener: Blaž Slišković.

Nedostaju: Šovšić, Aćimović (povrede).

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić (Popović), Čabraja (Jurić), Babić (Marić), Ćorluka, Kovačić, Begonja, Bagarić, Marković. Trener: Goce Sedloski.

Nova povreda Šovšića

Loša vijest za Zrinjski je nova povreda tek oporavljenog Damira Šovšića, koji će zbog parcijalne rupture mišića lista s terena izbivati minimalno tri sedmice, a to znači da će preskočiti sve utakmice do druge reprezentativne pauze. 

- Žao nam je zbog toga, pogotovo što se na posljednjim treninzima veoma digao i pokazao da će biti igrač prevage i veliko pojačanje za našu momčad - istakao je Slišković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.