IZAZOV

Iskoristiti mane domaćina

Meč će dočekati u vogošćanskom karantinu

J.J.

15.9.2018

Meč protiv Sarajeva fudbaleri Tuzle Cityja dočekali su u vogošćanskom karantinu. Sve je podređeno tome da se na Koševu novi premijerligaš predstavi u što boljem svjetlu i ako se ukaže bilo kakva prilika, neporažen napusti bh. prijestolnicu.

Slobodan Starčević, šef struke „Nebeskoplavih“, dobro poznaje snagu domaćina, ali i priželjkuje da bordo tim ostavi neku pukotinu u svojoj igri koja će Tuzlacima dobro doći da ih iznenade.

- Sarajevo je sigurno u ovom trenutku najkvalitetnija ekipa, ali isto tako, kada igrate protiv bordo tima, nemate problema s motivacijom. Mislim da je to idealna prilika i za nas da tako pristupimo, pokušamo ponoviti utakmicu iz Mostara i Širokog Brijega i, za razliku od tih mečeva, uspijemo postići pogodak koji bi nas približio pozitivnom rezultatu - objašnjava Starčević.

Prema njegovim riječima, Sarajevo ima i određene mane.

- Oni imaju dobar ofanzivni kvalitet, u nekoliko mečeva su postigli četiri–pet golova, tako da je to sigurno kvalitet. Ipak, ostavljaju dosta prostora koji bismo mi dobrom organizacijom trebali da iskoristimo – smatra Starčević.

Tuzla City je u Sarajevo doputovala bez povrijeđenih Nemanje Stjepanovića i Ajdina Mahmutovića, kao i prinove Voje Ubiparipa, koji zbog papirologije još ne može nastupati za „Nebeskoplave“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.