ŽELJEZNIČAR

Na južnoj tribini će gorjeti 44 baklje za Aketa

Trener Milomir Odović želi nove bodove na rođendan kluba

N.D.

16.9.2018

Željezničar će u okviru devetog kola Premijer lige BiH na Grbavici dočekati sastav Radnika. Ekipa Milomira Odovića je, nakon pobjede u Širokom Brijegu, na vrhu premijerligaške tabele i svakako želi do novog trijumfa.

Fizička sprema

– Željezničar, posebno kod kuće, prema inerciji, ide da pobijedi. Ovo je prva u nizu značajnih utakmica, nadam se da smo na pravi način iskoristili reprezentativnu pauzu i da ćemo potpuno spremno ući u ciklus koji nas očekuje. Vodili smo računa o ekipi i pokušali smo poboljšati fizičku spremu naših igrača - kaže Milomir Odović.

Utakmica protiv Radnika izaziva veliku pažnju i zbog dvije stvari koje nisu u vezi s rezultatom. “Plavi” će večeras obilježiti 97 godina postojanja, ali će klub i navijači iskoristiti taj dan kako bi se na poseban način oprostili od nedavno preminulog vjernog navijača Željezničara Adnana Aketa Čerkeza.

Postavljen transparent

Na istočnoj tribini već je postavljen transparent u znak sjećanja na Čerkeza, a kako saznaje “Dnevni avaz”, planirano je još nekoliko stvari.

Igrači će izaći na teren sa majicama na kojima je lik preminulog navijača Želje, nosit će trake oko ruke, a navijači na tribinama pripremili su poseban oproštaj. U 44. minuti utakmice na južnoj tribini bit će zapaljene 44 baklje, a jedna na istočnoj tribini, na mjestu gdje je Adnan Čerkez, inače, sjedio.



1921.

radnici željeznica osnovali su klub 

1949. 

počela je gradnja Grbavice 

1972. 

osvojena je prva titula prvaka

1985.

plasman u polufinale Kupa UEFA

1996.

Željo nakon rata zaigrao na Grbavici


7

naslova prvaka imaju "Plavi" s Grbavice


6

puta je Željo osvojio trofeje u kup takmičenju

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.