KUP BIH

Mostar i Pecara u centru pažnje

Velež spreman za Sarajevo

Sa jednog od ranijih duela Širokog Brijega i Željezničara

Sponzorisani tekst

19.9.2018

Stadioni Rođeni u Mostaru i Pecara u Širokom Brijegu danas će biti poprište najzanimljivijih susreta šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu. U ovom stepenu takmičenja igra se samo jedna utakmica tako da nema prostora za popravni.

- Imamo dovoljno igrača u rosteru da možemo posložiti ekipu koja se na najbolji način može suprotstaviti Sarajevu, zašto ne i pobijediti - naglašava Ibro Rahimić, strateg Veleža.

Jasan cilj 

Bordo tim ima jasan cilj u Hercegovini.

- Tribine će biti pune, domaćin maksimalno motiviran i željan dokazivanja, a utakmica se igra u dnevnom terminu, što znači po sparnom vremenu. No, očekujem da ćemo uspješno apsolvirati i ovu prepreku - kaže Husref Musemić, šef stručnog štaba kluba s Koševa, koji u Čitluk nije poveo povrijeđenog Joahima Adukora (Joachima), a odlučio je da poštedi i Selmira Pidru.

Željezničar će duel u Širokom brijegu dočekati u Međugorju.

- Sigurno je da nas očekuje potpuno drugačija utakmica nego što je ona od prije dvije sedmice, kada smo u prvenstvu slavili sa 3:0. Bit će teško, Široki je u posljednjem kolu protiv Zrinjskog pokazao da je kvalitetna ekipa. Ali, vjerujemo u sebe, idemo da se nadigravamo i, uz maksimalan pristup, možemo do prolaska – govori Haris Hajdarević, veznjak “Plavih”.

Favorit u derbiju ove faze Kupa BiH je Široki Brijeg a kladionica MOZZART na pobjedu domaćeg tima nudi kvotu 1,70, na remi 3,40, dok je kvota na pobjedu "Plavih" sa Grbavice 5,00.

U Zenici će se sastati dva premijerligaša Čelik i Krupa.

- Za nas je velika prednost to što igramo na domaćem terenu. Učinit ćemo sve da pobijedimo – jasan je Turčin Adnan Ornek, trener Čelika.

Tuzla City na Tušnju dočekuje Zrinjski. Tuzlaci su prošle sezone eliminirali Mostarce.

- Dobro smo se pripremili. Oni imaju određenih nedostataka i nadam se da ćemo iskoristiti sve njihove mane – riječi su Slobodana Starčevića, šefa struke Tuzla Cityja.

Dobre šanse

Sloboda će kartu za 16 najboljih tražiti u Jajcu protiv prvoligaša Metalleghea.

- Suprotstavit ćemo se timom za koji smatramo da ima dobre šanse za prolazak, a da ipak ostavimo energije za pakleni raspored koji nas očekuje u prvenstvu u naredne dvije sedmice – ističe trener Tuzlaka Zlatan Nalić.

Slišković: Znamo šta nas očekuje na Tušnju

- Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv Tuzla Cityja, iz koje ćemo pokušati izaći kao pobjednici i tako izboriti prolazak u sljedeći krug takmičenja. Isti protivnik nedavno nas je veoma namučio u prvenstvu tako da znamo da ćemo morati biti na visokom nivou ako želimo doći do pobjede - kaže trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Zanimljivo je da je šestostruki prvak BiH osvojio Kup samo 2008., kada je igrao u svom jedinom finalu.

Parovi i satnica

Parovi šesnaestine finala Kupa BiH: Igman Konjic - Rudar Prijedor, Kozara – Radnik, Velež – Sarajevo, Moševac - Rudar Kakanj, Tuzla City – Zrinjski, Čelik – Krupa, Zvijezda 09 - Mladost Doboj Kakanj, Alfa Modriča – Borac, Metalleghe BSI – Sloboda, Sloga Gornje Crnjelovo – Slavija, Pobjeda - Zvijezda Gradačac, TOŠK – Goražde, Bosna Visoko – GOŠK, Mladost Kikači – Leotar (svi mečevi počinju u 16.30 sati), Široki Brijeg – Željezničar (19.30). Klis se već plasirao u osminu finala s obzirom na to da je Sloga Doboj odustala od takmičenja. 

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kup BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.