KUP BIH

“Rođeni” puni samopouzdanja dočekuju Sarajevo

Sponzorisani tekst

19.9.2018

Danas su na rasporedu utakmice šesnaestine finala Kupa BiH. U Mostaru, na stadionu Rođeni od 16.30 sati, snage će odmjeriti stari rivali - Velež i Sarajevo.

Gosti favoriti

Ekipa Sarajeva, koju sa klupe predvodi Husref Musemić, u zadnjem kolu je na domaćem terenu bili bolji od ekipe Tuzla sitija sa 2:0, te se nakon 9. kola Premijer lige BiH nalazi na drugom mjestu sa 18 bodova, dva manje od gradskog rivala Željezničara.

Bordo tim je još jučer doputovao u Čitluk, gdje je odradio jedan trening, kako bi što spremniji dočekao današnji duel u koji sigurno ulaze kao favoriti. Za ovu utakmicu trener Sarajeva Husref Musemić ne može da računa na Selmira Pidru i Joahima Adukora, koji ima problema sa povredom ramena.

S druge strane, „Rođeni“ su za vikend odigrali jednu od najboljih utakmica u zadnjih nekoliko sezona, savladavši Zvijezdu sa visokih 7:0. Tako igrači, koje sa klupe predvodi Ibro Rahimić, sa velikim samopouzdanjem i u dobrom raspoloženju dočekuju Kup utakmicu sa Sarajevom.

U ovu utakmicu Rođeni ulaze bez velikog pritiska, svjesni da je Sarajevo favorit, ali isto tako svjesni da je Kup takmičenje puno iznenađenja, tako da će se potruditi da se jedno takvo dogodi i danas.

- Vrlo je važno da odigramo dobru utakmicu, radi naših navijača, a u Kupu se nikad ne zna šta se može dogoditi. Mi ćemo pružiti sve od sebe kako bi došli do pobjede, ali smo svjesni da nas u subotu čeka Slaven i nastavak borbe za jedini cilj ove sezone, a to je Premijer liga, rekao je trener Ibro Rahimić, te nastavio :

- Dobro je i za mene i za igrače da igramo protiv Sarajeva, kako bi vidjeli gdje smo u odnosu na ekipe iz Premijer lige. Mi ćemo igrati sa najboljom ekipom, jer imamo 16-17 kvalitetnih igrača. Odluka o sastavu će pasti u zadnji momenat, ali će sigurno će to biti dobra ekipa, tvrdi Rahimić, koji u odnosu na prošle utakmice može da računa na Alejandra Vignatija, koji je kompletiranjem potrebne dokumentacije dobio pravo nastupa za „Rođene“.

Sarajevo važi za favorita, a kladionica MOZZART na pobjedu bordo tima nudi kvotu 1,60, na remi 3,70, dok je kvota na pobjedu Veleža 5,40.

Gigović dijeli pravdu

Glavni sudija današnje utakmice bit će Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške. Pomoćnici su Udovičić, Radaković i Sivac. Delegat utakmice je Franjo Grganović iz Novog Travnika, dok je posmatrač suđenja Čejvanović Izet iz Tuzle. S obzirom da je NSBiH okarakterisao ovaj duel kao utakmicu visokog rizika, kontrolor bezbjednosti ispred Saveza bit će Željko Pušić iz Mostara.

Melher: Sarajevo je veliki favorit

Trener golmana u stručnom štabu Veleža Nenad Melher svjestan je da je Sarajevo veliki favorit :

- Sarajevo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja ekipa u BiH. Sigurno su sutra veliki favoriti, a mi ćemo pokušati da ih iznenadimo, kaže Melher.

Ovčina: Sarajevo je jedan od najboljih ekipa u BiH

Haris Ovčina, koji je u subotu postigao prelijep gol protiv Zvijezde, istaknuo je tako kandidaturu za startnu postavu:

- Sarajevo je jedan od najboljih ekipa u BiH, ali ćemo pokušati da ostvarimo dobar rezultat pred našom publikom, izjavio je Ovčina.

Zeljković: Nismo bez šansi

Samir Zeljković, koji je izdanak kluba s Koševa, svjestan je da uloga favorita pripada gostima.

- Ulogu favorita prepuštamo gostima, ali imamo i mi svoje šanse. Probat ćemo da odigramo što bolju utakmicu i uz Božiju pomoć dođemo do pobjede, rekao je Zeljković.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kup BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.