KUP BIH

Majstorijom Velkoskog Sarajevo izbacilo Velež, Krupa bolja od Čelika

Večeras od 19.30 sati na Pecari se u velikom derbiju sastaju Široki Brijeg i Željezničar

Ž. Milićević

Avaz Sport

19.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Danas je odigrano 14 utakmica šesnaestine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

U jednom od derbija Sarajevo je na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima savladalo Velež rezultatom 1:0 . Bordo tim je već na početku zaprijetio preko Hebibovića, ali promjene rezultata nije bilo. U 4. minuti domaćini su imali odličnu priliku preko Fajića, ali on nije uspio loptu poslati u mrežu. U 10. minuti Rahmanović je pokušao, ali je golman domaćih odbranio njegov šut. Pet munuta kasnije ponovo je pokušao Fajić, ali bez opasnosti po gol tima sa Koševa. Isti igrač je u 21. minuti imao odličnu priliku, ali je šutira glavom u golmana Sarajeva. U 33. minuti Velež je imao sjajna šansu preko Behrama, ali je Džafić odlično reagirao. Minutu kasnije, Fajić je pogodio stativu, ali je bio dosuđen ofsajd. U 43. minuti Bobić je fenomenalno skinuo zicer Rahmanoviću s noge, pa se na odmor otišlo bez golova. 

Na otvaranju drugog poluvremena, gosti iz Sarajeva su vršili blagi pritisak. Igralo se uglavnom na sredini terena i bez većih prilika.  Sarajevo je do vodstva došlo u 58. minuti kada je Velkoski fenomenalnim udarcem iz voleja pogodio za veliko slavlje gostiju. U 90. minuti Kuduzović je dobio direktan crveni karton nakon duela sa Rahmanovićem. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata te je tako bordo tim izborio prolaz u osminu finala Kupa BiH. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Tuzla City na Tušnju dočekla Zrinjski. Gosti su bolje otvorili meč, a u 4. minuti Bekiću je malo falili da glavom pogodi mrežu Tuzla Cityja. U nastavku se uglavnom igralo na sredini terena uz nešto bolju igru tima iz Mostara. Domaći su imali prvi pokušaj u 22. minuti, no Ziljkić je šutirao visoko preko gola. U 30. minuti Bilbija je pokušao, ali je lopta otišla pored gola. Četiri minute kasnije pogriješila je odbrana Zrinjskog, ali je Poturaliću malo nedostajalo da dovede domaće u vodstvo. u 41. minuti ponovo je Poturalić odlično pokušao glavnom nakon kornera, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative, pa su tako mreže na poluvremenu mirovale.

Na početku drugog dijela, u 48. minuti zaprijetili su domaći preko Hasanovića, ali je golman Zrinjskog bio siguran. U 53. minuti Ziljkić je izlašao sam pred golmana gostiju, koji je dobro intervenirao i sačuvao svoju mrežu. U nastavku nije bilo uzbuđenja sve do 81. minute Poturalić je glavom pokušao, ali je lopta otišla preko gola. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata pa se pristupilo izvođenju penala. Gosti su bili precizniji u penal seriji i slavili 2:4. 


Rezultati šesnaestine finala nogometnog Kupa BiH (Boldirane ekipe ostvarile su prolaz u osminu finala)  

Igman Konjic - Rudar Prijedor 0:2 

Kozara – Radnik 1:4 

Velež - Sarajevo 0:1

Moševac - Rudar Kakanj 1:1 (4:5 nakon penala)

Tuzla City - Zrinjski 0:0 (2:4 nakon penala)

Čelik – Krupa 1:2  

Zvijezda 09 - Mladost Doboj Kakanj 1:0 

Alfa Modriča – Borac 1:3 

Metalleghe BSI – Sloboda 0:1 

Sloga Gornje Crnjelovo – Slavija 4:0 

Mladost Kikači – Leotar 3:2

Bosna Visoko – GOŠK 1:2 

TOŠK – Goražde 3:0 

Pobjeda - Zvijezda Gradačac 1:3 

Podsjetimo, večeras od 19.30 sati na Pecari se u velikom derbiju sastaju Široki Brijeg i Željezničar, dok se ekipa Klis već plasirala u osminu finala s obzirom na to da je Sloga Doboj odustala od takmičenja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.