PREMIJER LIGA BIH

Ornek: Želimo nastaviti pobjednički niz na domaćem terenu

Ove dvije ekipe su u Zenici odigrale generalku pred početak sezone, gosti su slavili rezultatom 0:2

Zeničani žele novu pobjedu na domaćem terenu. D. Jurišić

D. J.

21.9.2018

Nogometaši Čelika će ove nedjelje u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige na svom stadionu ugostiti ekipu Tuzla City. Ove dvije ekipe su u Zenici odigrale generalku pred početak sezone, gosti su slavili rezultatom 0:2, a oba gola su postignuta u drugom poluvremenu kad je za Čelik na terenu bio kombinirani sastav.

Nakon loše odigrane utakmice u Kupu protiv Krupe slijedi teška utakmica ovog vikenda. Naš protivnik ima jedan od najjačih rostera u prvenstvu, oni bi prema imena trebali učestvovati u borbi za Evropu. Ipak, domaći teren nam je dodatna prednost koju koristimo. Ponovno očekujemo podršku naših navijača i želimo nastaviti niz pobjeda na Bilinom polju. 

- Moji igrač su u prethodnih devet kola prikazali veliku borbu, jedini smo u prvenstvu koji nema stranih igrača i trenera na klupi. Ne želim da ovo zvuči kao izgovor, ali kasnili smo s početkom priprema i sve bodove smo skupili do sada zahvaljujući stručnom štabu i igračima – rekao je Adnan Ornek i dodao da njegova ekipa nije odigrala u najboljem izdanju u posljednje 3-4 utakmice.

''Još nismo primili gol u prvenstvu na domaćem terenu. Tu je još stvari koje trebamo popraviti i pokušavamo da ostanemo čvrsti na nogama. Bilo je izvjesno da će uslijediti pad forme nekih igrača, da će doći do povreda. Vjerujem u svoje igrače te da ćemo stići do nove pobjede'', rekao je na kraju Ornek.

- Znamo da je ekipa Tuzla Cityja sastavljena od odličnih pojedinaca, mi se maksimalno spremamo kako bismo stigli do pobjede. Potrebna nam je pomoć naših navijača jer, kad su oni na tribinama, nama je mnogo lakše na travnjaku - rekao je Branislav Ružić i posebno zahvalio medicinskom timu Čelika koji mu je pomogao kod saniranja povrede.

Zbog povreda u nedjelju neće nastupiti Fenan Salčinović i Marin Jurina, a upitan je nastup i Ševke Okića. Utakmica na stadionu Bilino polje će se igrati u nedjelju, 23. septembra, s početkom od 19.30 sati, uz direktan prijenos na platformi MojaTV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.