PREMIJER LIGA BIH

Starčević: Čelik je protivnik po mjeri, nadam se povoljnom rezultatu

Utakmica se igra u nedjelju od 19.30 sati

Slobodan Starčević. Arhiv

FENA

21.9.2018

Deseta pozicija na tabeli i saldo od samo sedam bodova svakako nisu mjerilo vrijednosti ekipe Tuzla Cityja u debitantskom nastupu u Premijer ligi. Na nekoliko utakmica nadigrali su protivnike, stvorili su veliki broj prilika, ali su poraženi čak šest puta.

Najbolja ilustracija "sukoba sa srećom" dvije su utakmice sa Zrinjskim, u prvenstvu i Kupu BiH. Na obje su Tuzlaci imali veliki broj šansi, a ostali su "kratkih rukava". 

Nedjeljni duel s Čelikom prilika je da se Tuzla City pokaže u pravom svjetlu i da se vrati u boljem raspoloženju.

Trener Slobodan Starčević je u srijedu protiv Mostaraca odmarao veliki broj prvotimaca, čuvajući snage za duel na Bilinom polju. 

- Čelik je protivnik po mjeri, ravan nama. Dobili smo ih pred početak prvenstva. Sada će nam publika biti veliki protivnik. Ipak, očekujem da ćemo ponoviti igru kao na posljednjim utakmicama i vratiti se iz Zenice s povoljnim rezultatom - izjavio je Starčević za Fenu.

U duelu s Mostarcima stručni štab nije zbog bolesti i povreda mogao računati na Efendića, Kojića, Stjepanovića, Mitrovića i Stokića, dok su Fejzić i Nukić ostali na klupi. 

- Nadam se da će većina njih biti spremna za utakmicu s Čelikom, što ćemo znati nakon posljednjeg treninga. Što se Ubiparipa tiče, očekujemo da bih dozvolu za nastup mogao dobiti do utakmice s Krupom - optimističan je Strarčević.

Utakmica Čelik - Tuzla City igra se u nedjelju od 19.30 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.