PIROTA

Mali Vlašić održao lekciju velikom Travniku

Utakmica završena rezultatom 2:2

S.P.

24.9.2018

Nakon više decenija svoj prvenstveni susret Druge lige Zapad na stadionu Pirota odigrali su Travnik i Vlašić koji s klupe vodi bivši prvotimac „Vezira“ Salih Salihović. Ovaj lokalni derbi izazvao je veliku pažnju, a nakon remija od 2:2 za pobjedom više mogu žaliti Turbećani, jer su, ruku na srce, pokazali bolju igru i bili daleko bliže pobjedi od favoriziranog Travnika.

Vlašić je poveo golom bivšeg igrača Travnika Hodžića, a domaći su poravnali u nastavku golom Vile iz penala. Vlašić je ponovo poveo odličnim golom Rosića, ali je Travnik opet poravnao golom Vile i opet iz penala.

Utakmica je donijela mnogo uzbuđenja, a gosti iz Turbeta imali su mnogo primjedbi na suđenje, ali su djelovali i kao vidljivo organiziraniji klub jer su pokazali vedriju atmosferu i entuzijazam i u ekipi i među navijačima od nekadašnjeg premijerligaša.

Sama utakmica bila je veoma korektna, kako na terenu tako i na tribinama, ali suđenje nije bilo na nivou lokalnog derbija, što nije ništa novo u nogometnim savezima nijednog nivoa.

U svakom slučaju, oni koji su došli na Pirotu mogu biti zadovoljni viđenim, što odavno to ovdje nije bio slučaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.