TRAVNIK

Duh Afrike u vezirskom gradu

Nekoliko sezona s Jovićem i Hodžićem uspješno radio u Angoli

S. P.

24.9.2018

Nakon povratka iz Angole, gdje je kao trener sa zemljacima Draganom Jovićem i Adnanom Hodžićem osvojio dvije titule prvaka i kup sa klubom 1. avgust iz Luande, Travničanin Nedžad Selimović odlučio se okušati i kao ugostitelj.

Tako je Selimović u centru rodnog Travnika otvorio reprezentativni kafe-restoran „Luanda“, s primjesom duha Crnog kontinenta kao uspomenu na dio svoje uspješne trenerske karijere provedene u Africi. Otvorenju lokala prisustvovali su i brojni Selimovićevi prijatelji, saigrači i treneri iz svijeta nogometa, koji su mu poželjeli sreću i na planu ugostiteljstva.

- Već dugo sam razmišljao da otvorim neki objekt gdje ću se češće moći susretati s prijateljima, a evo, prema prvim utiscima, mislim da sam u potpunosti uspio. Naravno, moja prva preokupacija i dalje ostaje nogomet i do daljnjeg niti u jednom momentu neću zapostaviti trenerski posao. Za sada će mi restoran biti dodatna obaveza i mjesto za druženje s dragim ljudima - kaže Selimović.

Kao igrač popularni Nele uspješno je nosio dres Travnika, bugojanske Iskre i Željezničara.

Osim rada u Angoli, ranije je postao najdugovječniji trener u Premijer ligi BiH (trener koji je najduže vodio neki klub u Premijer ligi na klupi Travnika). Trenutno je šef stručnog štaba federalnog prvoligaša Metalleghe BSI iz Jajca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.