PREMIJER LIGA BIH

Zabranjen odlazak navijačima Sarajeva na gostovanje Mladosti

Avaz Sport

26.9.2018

Disciplinska komisija NS BiH, pod predsjedavanjem Radivoja Lazarevića, rješila je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela sljedeće odluke  

6. kolo

Fudbaleru Zrinjskog Slobodanu Jakovljeviću izrečena je novčana kazna u iznosu 1.000 KM, zbog verbalnog vrijeđanjea sudije po završetku utakmice u Zenici.

8. kolo

Čelik je novčano kažnjen u iznosu od 5.000,00 KM, radi propusta u organizaciji utakmice protiv Sarajeva, odnosno upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača.

S druge strane, Sarajevo je kažnjeno sa 4.000 KM i zabranom organizovanog odlaska navijača na jednu gostujuću utakmicu, zbog upotrebe i ubacivanje u teren veće količine pirotehničkih sredstava, što je izazvalo prekid igre u trajanju od 23 minute.

Bordo tim, podsjetimo, narednu gostujuću utakmicu igra u 13. kolu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Široki Brijeg u kasu saveza mora uplatiti 4.500 KM, kako je navedono u saopćenju NSBiH, zbog propusta u organizaciji utakmice sa Željezničarom, upotrebe i ubacivanja u teren veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača, što je izazvalo prekid igre u trajanju od dvije minute.

9. kolo

Željezničar je novčano kažnjen u iznosu od 2.500 KM, radi propusti u organizaciji utakmice sa Radnikom, odnosno upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača.

Također, novčano je kažnjeno i Sarajevo, u iznosu 3.000 KM, zbog propusta u organizaciji utakmice, to jeste upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača.

10. kolo

Slobodi je izrečena novčana kazna u iznosu 2.000 KM, uslijed propusti u organizaciji utakmice protiv GOŠK-a i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.