PREMIJER LIGA BIH

Tim s Koševa s puno optimizma dočekuje Široki Brijeg: Uz navijače do trijumfa

Sponzorisani tekst

26.9.2018

Lider bh. elite s Koševa danas (17.30 sati) u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ dočekuje četvrtoplasirani Široki Brijeg, koji na svom kontu ima četiri boda manje.

Zavidna forma 

- U posljednje vrijeme smo u zavidnoj formi, a tako želimo i da ostane - kaže šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić i dodaje:

- U predstojeću utakmicu ulazimo maksimalno koncentrirani. Sigurno nas neće zavarati malo teža pobjeda Širokobriježana protiv Zvijezde 09 u prošlom kolu i izostanak njihova tri igrača. Jednostavno, ne interesira nas u kojem će oni doći sastavu, nego samo da odigramo kao u posljednjih četiri-pet utakmica. Normalno, želimo doći do nova tri boda, prvi smo, a tu želimo i ostati. Pozivam navijače da dođu na Koševo i pomognu nam na tom putu. Njihova podrška nam je veoma bitna.

Svi igrači iz bordo kadra bit će spremni za današnji derbi.

- Još ćemo odlučiti da li ćemo rizikovati s nastupom Mersudina Ahmetovića, koji je sanirao povredu, ili ćemo ga čuvati za subotnji, koševski duel s Radnikom. Atmosfera u ekipi je sasvim zadovoljavajuća, dobra, tako da nam je cilj da iz naredne dvije utakmice osvojimo šest bodova. Učinit ćemo sve što je u sportskom domenu da to i ostvarimo - kaže Musemić, koji je na „slatkim mukama“ pri izboru startne postave, ali i prvih 18 igrača.

 Dobar ritam

Talentirani Halid Šabanović, koji je u minulom kolu u Krupi (1:4) postigao svoj prvjenac u prvom timu, najavljuje novu pobjedu:

- Svaka utakmica nam je bitna. Prvi smo, tu želimo i ostati jer nam je tu mjesto. Jedina naša želja protiv Širokog Brijega su tri boda i ako Bog da, osvojit ćemo ih. Ušli smo u dobar ritam i nadam se da ćemo tako nastaviti - optimista je Šabanović.

Bordo tim važi za apsolutnog favorita u ovom derbiju, kladionica MOZZART za pobjedu Sarajeva nudi kvotu 1,65, na remi 3,50, dok je kvota za pobjedu gostiju iz Širokog Brijega 5,30.

Kompletnu današnju ponudu MOZZART kladionice možete pogledati ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.