ŽELJEZNIČAR

Odović u utakmici sa Slobodom vjeruje u svoj tim

Nadam se da ćemo doći do pobjede, kaže napadač Krpić

Avaz Sport

26.9.2018

Nakon remija protiv Mladosti iz Doboj Kaknja, fudbaleri Željezničara na Grbavici večeras (20.30 sati) dočekuju Slobodu.

Puno trče

Utakmica protiv Tuzlaka je prva od tri domaće u nizu za sastav trenera Milomira Odovića.

- Sloboda je pokazala specifičan način igre. Igraju izuzetno motivisano, poprilično na neke duže pasove, ali koje oni dobivaju. Vrlo su se dobro adaptirali na tu igru, puno trče, puno duel igre ima u njihovim utakmicama i na tome im moramo odgovoriti.

Pokušavaju visoko da stisnu protivnika, a nadam se da ćemo moći odgovoriti na sve izazove. Na našem terenu moramo na pravi način odgovoriti i odigrati dobru utakmicu, te napraviti pravi rezultat, a to su u ovom slučaju tri boda - naglasio je prvi strateg „Plavih“.

Novi trener

U prošlom kolu igrači su dobili kritike od Odovića, a jedan od onih od kojih se opet očekuje puno je najbolji strijelac tima Sulejman Krpić, koji je četiri godine bio igrač Slobode.

– Igrao sam u Slobodi, ali sada sam u Želji. Dosta su igrača promijenili od tada, ne poznajem ih dobro. Imaju dosta kvalitetnih imena, doveli su i novog trenera koji je 95 minuta na nogama i bodri ih, ali mi imamo svog trenera koji nas bodri čak i 96 minuta i nadam se da ćemo sutra pobijediti - rekao je Krpić.

Inače, bit će to prva utakmica od postavljanja hibridne trave na Grbavici te su, prema prvim utiscima, u Želji svi oduševljeni travnjakom. I sam Odović kaže kako je teren impresivan. 



Molba za strpljenje

- Protiv Mladosti smo mogli bolje, neke stvari nisu bile baš na nivou i svjestan sam toga, ali vjerujem u ovu ekipu. Stvari treba popravljati svaki dan i biti puno bolji.  Ekipa još nije dostigla puni potencijal i molim za razumijevanje i strpljenje - rekao je Odović.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.