PREMIJER LIGA BIH

Tuzla City savladala Krupu, Zvijezda i Radnik remizirali, u Gabeli meč za zaborav

A. Bajrić

Avaz Sport

26.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Odigrane su prve tri utakmice 11. kola nogometne Premijer lige BiH. 

Tuzla City je na Tušnju savladala Krupu rezultatom 2:1. Na otvaranju meča igralo se dosta agresivno, ali bez pravih prilika. U 11. minuti Šećerović je dobro šutirao, ali mu je Kutić lagano odbranio udarac. U 18. minuti Lukić je pokušao nakon kornera, ali mu je odbranio golman domaćeg tima.  Domaćini su 22. minuti imali odličnu priliku, a nakon kornera Kojić je šutiro preko prečke. Tri minute kasnije, domaćini su poveli. Nukić je uposlio Ubiparipa koji je postigao svoj prvi gol u dresu Tuzla Cityja. Novu priliku Tuzla City je imala u 30. minuti. Hasanović je šutirao, ali je odbrana gostiju izblokirala njegov udarac u posljednji trenutak.  U 41. minuti Stojčev je fenomenalno uposlio Crnkića koji je izašao jedan na jedan sa golmanom gostiju, ali mu je Kutić sjajno obranio udarac, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću domaćina. 

Na otvaranju drugog dijela, domaćini su pokušali sa dva dalekometna udarca, ali promjene rezultata nije bilo.  Domaćini su udvostručili vodstvo u 55. minuti. Ubiparip i Šarčević su odlično kombinirali, a lijepu akciju završio je Šarčević golom za 2:0. U 66. minuti gosti su imali veliku priliku kada je Fejzić loše ispucao loptu koja je došla do Golubovića, a on je promašio prazan gol. Tri minute kasnije, Ubiparip je pokušao iz kontre, ali lopta je otišla pored gola. U 70. minuti Krupa je smanjila vodstvo.  Golubović je iskoristio grešku odbrane domaćih i dobro se  snašao pred golom i vratio svoj tim u igru. Deset minuta kasnije, Kutić je odbranio  udarac Ziljkića. U 87. minuti Crnkić nije uspio sa pet metara da pogodi, pa je tako ekipa Tuzla Cityja upisala treću premijerligašku pobjedu. 

Zvijezda 09  i Radnik iz Bijeljine su remizirali odigravši bez golova 0:0. Nešto je bolje u meč ušla ekipa Radnika. U prvih petnaest minuta Glišić, Vasić i Đelmić su pokušali ugroziti gol Zvijezde 09, ali je Erić bio siguran na golu. U 25. domaćini su pokušali preko Krajišnika da ugroze gol Radnika, ali je golman gostiju Lučić odlično odbranio. Radnik je nešto bolji u prvom dijelu, ali se na odmor otišlo bez golova. U nastavku je bio po jedan pokušaj na obje strane, ali mreže su mirovale. U 76. minuti domaćini su pogodili stativu, Govedarica je pokušao, a u nastavku akcije Filipović nije uspio da zabije sa pet metara. U 87. domaćini su preko Huseinbašića imali priliku, ali je iz dobre pozicije loše šutirao. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, pa su ekipe podijelile bodove.


GOŠK i Čelik odigrali su jednu od najlošijih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone bilo je 0:0. Prvih dvadeset minuta proteklo je u čvrstoj igri s obje strane, ali bez uzbuđenja. U 23. minuti bio je prvi pokušaj gostiju s 35 metara, ali je lopta otišla pravo u ruke domaćeg čuvara mreže. Prvo poluvrijeme u Gabeli nije donijelo apsolutno ništa, a igra se svodila na borbu između dva kaznena prostora i bez šansi. Ni u drugom poluvremenu nije bilo prilika.  U 55. minuti igrači GOŠK-a su okružili glavnog sudiju, nezadovoljni suđenjem. GOŠK je u samom finišu imao priliku preko Aleksića, ali je Ružić fenomenalno odbranio i to je bio meč za zaborav.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.