PREMIJER LIGA BIH

Bilbija majstorijom iz slobodnjaka donio Zrinjskom pobjedu protiv Mladosti

11. kolo nogometne Premijer lige BiH

Ž. Milićević

Avaz Sport

26.9.2018

Zrinjski je u Mostaru u okviru 11. kola nogometne Premijer lige BiH pobijedio ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 1:0.

Domaćini su bolje otvorili meč i bili konkretniji. U 7. minuti Bekrić je šutirao sa nekih 17 metara, ali je lopta otišla pored stative. Nakon početne ofanzive domaćih, Mladost se oslobodila pritiska i zaigrala mnogo bolje, no nije bilo pravih prilika.  

U 35. minuti Bilbija je odlično šutirao, ali je Velić odbranio. Isti igrač je pokušao četiri minute kasnije iz slobodnog udarca, no lopta je otišla pored gola. Bilbija se ponovo našao u prilici u 43. minuti, ali je ponovo šutirao pored gola, pa se tako na odmor otišlo bez golova. 

Na početku drugog dijela nije bilo uzbuđenja. U 52. minuti gosti su zatresli mrežu preko Atajića, ali je dosuđen ofsajd. Dvije minute kasnije domaći su imali veliku priliku, ali je Bilbija pogodio prečku. U nastavku su se redali napadi domaćina, ali Zrinjski jednostavno nije mogao da slomi otpor Mladosti.  

U 68. minuti Bilbija se našao u novoj prilici, ali je ponovo Velić izašao kao pobjednik. Odmah nakon toga Veselinović je imao priliku, ali nije uspio zahvatiti loptu na pravi način. Domaćini su do vodstva došli u 80. minuti kada je Bilbija postigao prekrasan gol iz slobodnog udarca. Bio to njegov 8. gol u sezoni. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, pa su tako "Plemići" upisali novu, sedmu pobjedu u sezoni.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.