PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo u derbiju golom Tatara savladalo Široki Brijeg

11. kolo nogometne Premijer lige BiH

M. Kadrić

Avaz Sport

26.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Sarajevo je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u derbiju 11. kola nogometne Premijer lige BiH savladalo Široki Brijeg rezultatom 1:0.

Prvih pet minuta proteklo je bez uzbuđenja. U 7. minuti nakon greške Kovačevića gosti su imali priliku, ali na kraju su dobili samo korner. U 24. minuti Bandić je odbranio udarac Hebibovića. Četiri minute kasnije, domaći nogometaši su napravili grešku, gosti su imali situaciju tri na tri, ali spetljali i nisu uspjeli šutirati ka golu. 

Minutu kasnije Sarajevo je došlo do vodstva. Nakon sjajnog ubačaja Pidre s lijeve strane, na pravom mjestu bio je Benjamin Tatar, koji je pogodio za 1:0. U 33. šut Hebibovića otišao je pored gola.  

Široki je igrao otvoreno na Koševu, no ipak nisu imali pravu priliku. U 39. minuti Eliomar je pokušao s distance, ali mu je Kovačević odbranio. Na kraju prvog dijela Rahmanović je fenomenalno šutirao s 25 metara, ali mu je Bandić odbranio, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću bordo tima. 

U drugom poluvremenu na Koševu nije bilo većih uzbuđenja. U 54. minuti  Ahmetović se našao sam pred Bandićem, ali je golman Širokog odbranio.  

U 66. minuti Hebibović je odlično šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Deset minuta kasnije, Kovačić imao priliku nakon prekida, no Kovačević je uz dosta muke uhvatio loptu.  

U 80. minuti Halilović je nakon kontre uputio sjajan udarac, ali je Bandić spasio Široki. Do kraja meča bordo tim uspio je da sačuva prednost i slavi veliku pobjedu protiv ljutog rivala. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.