PREMIJER LIGA BIH

Željo na Grbavici odigrao bez golova protiv Slobode

M. Kadrić

Avaz Sport

26.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Željezničar je u posljednjem meču 11. kolu nogometne Premijer lige BiH na Grbavici remizirao sa Slobodom odigravši meč bez golova. 

Na otvaranju meča gledali smo početno ispitivanje snaga i nije bilo uzbuđenja. U 5. minuti Vidović je sjajno  šutirao, i umalo je iznenadio Kjosevskog.  U 11. minuti Husejinović je pokušao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko gola. U nastavku nije bilo pravih prilika na Grbavici. Željezničar apsolutno ništa nije napravio u prvih pola sata igra, Sloboda je igrala bolje.  U 31. minuti domaći su imali prvu priliku na utakmici. Ubacio je Pavić, Vukliš otišao u prazno, ali Krpić nije uspio da na pravi način zahvati loptu. Do kraja prvog dijela, Željo je imao veći posjed lopte, ali mreže na Grbavici su mirovale.

U drugom dijelu "Plavi" su krenuli ofanzivnije. U 47. minuti Pavić je šutirao, ali je lopta otišla preko gola.  U nastavku se vodila velika borba na terenu s obje strane. U 61. minuti  gosti su tražili penal nakon što je Vidović došao prvi do lopte, Kjosevski je startovao, ali sudija Slađan Došlo se nije oglasio i igra se nastavila. Dvije minute kasnije, Zec je šutirao, ali mu je Vukliš odlično odbranio. U 67. minuti Husejinović je prošao po desnoj strani, bio je sebičan iako je imao trojicu slobodnih igrača, a na kraju je pogodio spoljni dio mreže. U 87. minuti Krpić je fenomenalno spustio loptu Zecu koji iz okreta sa pet metara nije uspio pogoditi, pa je na Grbavici ostalo 0:0. S ovim bodom, "Plavi" su zadržali drugu poziciju na tabeli s 22 boda i imaju dva boda manje od gradskog rivala Sarajeva, dok Sloboda zauzima četvrtu poziciju s 18 bodova. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.