NOGOMET

Zeničani žele prekinuti niz od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede

Utakmica na stadionu Bilino polje počinje sutra od 16 sati

D. Jurišić

D. J.

28.9.2018

Nakon remija u prethodnom kolu (GOŠK – Čelik 0:0), igrači zeničkog premijerligaša će danas na svom stadionu ugostiti ekipu Krupe s kojom imaju izrazito negativan međusobni omjer. U pet prethodnih prvenstvenih susreta, Čelik je doživio četiri poraza uz tek jedan remi. Krupa je također eliminisala Čelik iz takmičenja u Kupu BiH prije deset dana kad je na Bilinom polju slavila pobjedu od 2:1.  

Očekuje nas teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika. Atmosfera je dobra, igrači su spremni i vjerujem da uz maksimalnu borbenost možemo ostvariti svoj cilj. Znamo šta naš protivnik može ali smo svjesni svojih kvaliteta i vjerujem da možemo ostati u gornjem dijelu prvenstvene tabele. Pokušavali smo da popravimo i realizaciju na treninzima i vjerujem da će se to već sad vidjeti – rekao je Bakir Šerbo, član stručnog štaba Čelika.

Mi smo favoriti uvijek na svom terenu gdje smo pobijedili i ekipe poput Željezničara i Zrinjskog. Znamo da protivnik igra na kontre i nastojat ćemo to zaustaviti kako bi slavili s navijačima na kraju – rekao je Dino Bevab.

Utakmica na stadionu Bilino polje počinje sutra od 16 sati.



D. Jurišić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.