PREMIJER LIGA BIH

GOŠK šokirao Želju na Grbavici

M. Kadrić

Avaz Sport

30.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U posljednjem meču 12. kola Premijer lige GOŠK je priredio veliko iznanađenje savladavši favorizirani Željezničar rezultatom 2:1. 

Željezničar je od prve minute krenuo ofanzivno. U 4. minuti Blagojevć je šutirao, ali mu je Kozić fenomenalno odbranio. Nakon njega, pokušao je i Bogičević, no nije bilo promjene rezultata. Minutu kasnije, nakon greške Osmankovića, Hajdarević je šutirao, no golman "Plavih" Kjosevski je odbranio. U nastavku se igralo dosta otvoreno s obje stane. U 14. minuti Kjosevski se poigraovao i izgubio loptu, ali Kulović nije uspio iz mrtvog ugla postići pogodak. Pet minuta kasnije,  Dino Hasanović je sa preko trideset metara raspalio, ali mu je Kjosevski uz dosta muke obranio. GOŠK je novu sjajnu priliku imao u 21. minuti kada je Kulović šutirao iskosa sa desne strane, no lopta je otišla pored gola. Gosti su zasluženog vodstva došli u 27. minuti kada je na odličan ubačaj Vege iz kornera, mrežu "Plavih" pogodio Darko Đajić. Nakon primljenog gola, domaći nisu odustajali, pa su u 32. minuti imali i najbolju priliku preko Bogičevića, ali je njegov udarac sjajno odbranio Kozić. Na samom kraju prvog dijela, Šabanadžovića je uposlio Zec, ali mladi veznjak domaćeg tima nije pogodio iz dobre pozicije, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću GOŠK-a. 

Na početku drugog dijela nije bilo uzbuđenja, a domaći navijači bili su sve nestrpljiviji i to su jasno pokazivali prilikom navijanja. Gosti su mogli do drugog gola u 60. minuti kada je Kulović sam krenuo ka golu Želje, ali se u ključnom trenutku sapleo i pobjegla mu je lopta. Isti igrač je pokušao u 73. minuti, ali je lopta otišla preko gola. Željo je do izjednačenja  došao u 85. minuti kada je Krpić pogodio s bijele tačke. Prethodno je Dacić bio povučen u kaznenom prostoru. GOŠK je do pobjede došao u nadoknadi meča kada je Ramić pogodio za veliko slavlje gostiju i šok na Grbavici.

S ovim porazom Željezničar je ostao na trećem mjestu premijerligaške tabele s osvojena 22 boda, tri manje od drugoplasiranog Zrinjskog i pet manje od gradskog rivala Sarajeva. Ekipa GOŠK-a nalazi se na pretposljednjem mjestu s osvojenih 10 bodova. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.