NOGOMET

Široki Brijeg, nakon penala i lutrije, izbacio Slobodu i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH

A. Bajrić

Fena

3.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U susretu osmine finala nogometnog Kupa BiH, na Tušnju je ekipa Širokog plasman u naredni krug takmičenja osigurala nakon izvođenja penala, pobijedivši Slobodu sa 5:4. U regularnom toku susret je završen 1:1.

Sloboda je već u 8. minuti povela golom Vidovića, koji je iskoristio pogrešku defanzivca Širokog, presjekao je loptu, a zatim u situaciji "oči u oči" s Bilobrkom nije pogriješio.

Gosti su u 19. minuti uzvratili golom Popovića, koji je s desetak metara loptu glavom poslao preko Vukliša u suprotni ugao i došli do izjednačenja.

Potom je uslijedila revija šansi i promašenih prilika. Hadžanović u 22. i Ivetić u 45. minuti pokušali su dalekometnim udarcima, ali oba puta preko grede. Između te dvije situacije golman Širokog Bilobrk zaustavio je opasan udarac Barabana, dok je pokušaj Alispahića u istoj minuti završio pokraj gola.

Na drugoj strani, u 35. minuti, na nabačenu loptu visoko je skočio Čabraja, glavom je šutirao sa desetak metara, a lopta je otišla koji centimetar preko gola.

Drugo poluvrijeme počelo je žestokim pritiskom igrača Slobode. U 54. minuti Bilobrk je izbacio loptu u korner nakon odličnog šuta Vidovića.

Dvije minute kasnije uzvratio je Ćorić silovitim udarcem sa 30 metara, ali se ovoga puta istakao golman domaćih Vukliš.

U 70. minuti velika prilika za Tuzlake. Vidović je glavom šutirao, a golman gostiju loptu je izbacio skoro sa same gol linije.

U finišu susreta nije bilo izglednijih prilika pa je pobjednik utakmice riješen udarcima s „bijele tačke“.

Za Slobodu su pogodili Alispahić, Baraban, Smajić i Ignjatović, dok je Vidović pogodio gredu, a za Široki svi su bili precizni: Correlia, Perković, Kovačić, Ćorić i Jurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.