NOGOMET

Trinaesto kolo Premijer lige: Kome će biti sretan nesretni broj

Sarajevo pobjedom želi zadržati prvu poziciju

Arhiv

Avaz Sport

6.10.2018

Nakon što su sinoćnjom utakmicom Željezničar i Čelik na Grbavici otvroili 13. kolo, danas je na rasporedu i pet preostalih njegovih mečeva Premijer lige BiH.     

Ulog u mečevima je s tim u vezi veći jer sve ekipe žele u dobroj atmosferi dočekati reprezentativnu pauzu. Stoga nas očekuje nekoliko jako uzbudljivih utakmica.    

Trenutni lider na tabeli FK Sarajevo danas gostuje u Doboju kod ekipe Mladosti. Svakako da izabranici Husrefa Musemića žele s nova tri boda potvrditi prvo mjesto na tabeli i, naravno, nastaviti niz sjajnih rezultata ostvarenih u kolima iza nas.  

No, taj zadatak bordo ekipi neće biti nimalo lagan s obzirom na to da je Mladost, nakon razočaravajućeg starta sezone, konačno uhvatila ritam i s mnogo elana i motiva ulazi u današnji meč.   

Jedno je sigurno, u Doboju kod Kaknja se možemo i moramo nadati golovima, a pogotovo ako se uzme u obzir da je na proteklih pet duela Mladosti i Sarajeva viđeno 18 golova. 

GOŠK je današnji protivnik mostarskih "Plemića''. Gabeljani su u prošlom kolu na Grbavici savladali Željezničar, tako da se čini da je promjena na klupi ovog tima malo "protresla" ekipu.   

Međutim, jasno je da je Zrinjski veliki favorit na gostovanju kod GOŠK-a, naročito ako se zna da Mostarci mogu preuzeti i lidersku poziciju ako dođe do eventualnog iznenađenja u Doboju kod Kaknja.    

Dolaskom Zlatana Nalića na kormilo Slobode klub s Tušnja se probudio iz "zimskog sna", ali u prošlom kolu Tuzlaci od Zrinjskog nisu uspjeli izbjeći poraz. Oni zato danas imaju odličnu priliku upisati novi trijumf s obzirom na to da im u goste dolazi  posljednje plasirana ekipa prvenstva Zvijezda 09.

Ekipa iz Etno-sela ''Stanišići'' još nije osjetila slast pobjede u Premijer ligi, no Nalićevi momci moraju da budu izuzetno oprezni žele li danas obradovati svoje "Fukare".    

Bijeljinski Radnik danas na svom terenu čeka drugi tuzlanski klub Tuzla City. Prvi duel ove dvije ekipe na početku sezone je završen neriješenim rezultatom.

Ni Širokom ne ide najbolje u posljednje vrijeme, ipak uspjesi u Kupu nagovještavaju bolje dane, dok danas na Pecaru stiže Krupa, koja je u užasnoj formi, pa će domaći imati odličnu priliku da upišu tri boda. Jasno je ko je favorit u ovom susretu koji će zatvoriti 13. kolo Premijer lige. 

Premijer liga, 13. kolo:

GOŠK - Zrinjski 15.30

Mladost Doboj Kakanj - Sarajevo 15.30

Radnik - Tuzla City - 15.30

Sloboda - Zvijezda 09 15.30

Široki Brijeg - Krupa 18.30

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.