SARAJEVO

Musa: Grupa zahtjevna, ali vjerujemo u plasman u elitni krug

Igrači i stručni štab su smješteni u hotelu "Terme" na Ilidži, dok treninge obavljaju na stadionu Famosa u Hrasnici

Arhiv

Fena

6.10.2018

Juniorska nogometna reprezentacija već treći dan priprema se za turnir grupe 10 kvalifikacija za evropsko prvenstvo, koji će biti održan u Republici Irskoj.

Igrači i stručni štab su smješteni u hotelu "Terme" na Ilidži, dok treninge obavljaju na stadionu Famosa u Hrasnici. Selektor Slaven Musa ističe da imaju dobre uvjete za pripremu. 

- Šehić i Osmanović su nam se priključili jučer jer su u petak imali utakmicu za prvi tim Željezničara. Iz istog razloga tek treba da dođu Brkić i Jusufbegović. Osim treninga, radimo i analize naših protivnika. Nažalost, nema mnogo materijala o Irskoj sa kojom igramo prvi meč, ali vjerujem da ćemo biti spremni za susret prvog kola - navodi Musa.

Ističe da očekuje plasman u narednu fazu takmičenja.

- Iako je skupina zahtjevna, naš cilj je da se plasiramo u elitni krug kvalifikacija. Holandija je favorit u grupi, Irska je također kvalitetna, a ne smijemo potcijeniti ni Farska Ostrva. Mi ćemo na terenu uraditi sve što treba kako bismo ostvarili naš cilj. Vjerujemo da imamo dovoljno kvalitete da budemo među prve dvije ekipe u grupi - naglasio je Musa.

Reprezentativci će sutra u Hrasnici obaviti još dva treninga, dok u ponedjeljak kreću za Dablin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.