FK SARAJEVO Mladi stoper bordo tima

Nihad Mujakić: U ekipi vlada porodična atmosfera, svi smo prijatelji

Poziv za reprezentaciju za njega je nešto posebno

Avaz Sport
11.10.2018 10:07

Foto: FK Sarajevo

Nihad Mujakić je svoje prve fudbalske korake napravio u Školi fudbala "Asim Ferhatović Hase".

Nakon toga uslijedila je Akademija FK Sarajevo, da bi na kraju postao član prvog tima.

Dobrim partijama Nihad je osigurao mjesto u prvih jedanaest, a njegov kvalitet prepoznao je i selektor Vinko Marinović te je uslijedio poziv za "U-21" reprezentaciju.

On je u razgovoru za klupsku stranicu otkrio kako je cijela bordo ekipa zadovoljna dosadašnjim učinkom u  okviru Premijer lige BiH.

- Uzimajući u obzir da smo prvi na tabeli, moram reći da je zadovoljna cijela ekipa, stručni štab, pa tako i ja. Sretan sam što smo od samog početka krenuli dobro. Naravno, bilo je tu utakmica koje smo mogli pobijediti, a nismo, ali isto tako bilo je i onih koje smo mogli izgubiti, a nismo. Siguran sam da rezultat neće izostati, ukoliko nastavimo raditi kao do sada - rekao je Mujakić

Njegova najdraža utakmica dosad u bordo dresu bila je protiv Banantsa.  

- Najdraža utakmica u brodo dresu je utakmica sa Banantsom na Koševu 19. jula. U tom meču ostvarili smo plasman u drugi krug, a ja sam postigao prvi gol u seniorskom timu pred punim Koševom. Velike utakmice dolaze s velikim očekivanjima i zbog toga sam posebno sretan što sam na svojoj prvoj evropskoj utakmicu imao uspješan nastup - rekao je mladi stoper bordo tima. 

Poziv za "U-21" reprezentaciju za njega je predstavljao veliki podstrek da nastavi davati svoj maksimum.

Poziv za reprezentaciju je zaista nešto posebno. Smatram to velikim pokazateljem kako se trud uložen na treninzima i utakmicama na kraju uvijek isplati. Kada vas odaberu među toliko dobrih i talentiranih vršnjaka, shvatite da neko vidi vaš trud, vaša odricanja. Poziv za reprezentaciju je veliki podstrek za to da nastavite davati sve od sebe - istakao je Mujakić. 

Od saigrača van terena najbolje se slaže s vršnjakom mladim bekom Selmirom Pidrom.

- Moram reći da je atmosfera u ekipi takva da smo jednostavno svi prijatelji. Smatram da je to jedna od karika koje su doprinijele dobrim rezultatima koje trenutno imamo. S Pidrom sam prijatelj još od Akademije, tako da, ako baš moram, izdvojio bih njega - zaključio je Mujakić. 

NA VRH