ŽELJEZNIČAR

Krpić: Ne bježimo od borbe za titulu

U ovoj ligi sve se brzo okrene, kaže napadač “Plavih”

N.D.

11.10.2018

Sulejman Krpić odnedavno je kapiten Željezničara. Bilo je to u prvi mah iznenađenje s obzirom na njegov kratak boravak na Grbavici, ali se svi slažu u jednom – zaslužio je to zalaganjem na terenu i treninzima. 

Veliki pritisak

- Nisam razmišljao o tome da ću biti kapiten. Samo mi je bilo bitno da igram što bolje, ali su u klubu prepoznali da sam uvijek za ekipu, da dobronamjerno prilazim saigračima i ukazali su mi čast da budem kapiten - kaže napadač Željezničara.

Kako kaže, prezadovoljan je svojim učinkom, ali i siguran da postoji još prostora za napredak. Što se tiče ekipe, smatra da je sve moglo i drugačije.

- Igrao sam u klubovima gdje sam gubio utakmice, ali drugačije je kad se u Želji gubi. Čim se izgubi jedna utakmica, odmah je kriza i previše se priča o tome.

Tako se stvori veliki pritisak. Jeste sramota gubiti neke bodove koje smo mi izgubili i mi smo itekako ljuti na sebe. S ovakvim navijačima želimo da se radujemo poslije utakmica, a nadam se da smo posljednjom pobjedom jednim dijelom izašli iz krize – smatra najbolji strijelac “Plavih”.

A najvijačima Željezničara najbitnija tema je titula.

Igra fudbal

- Bili smo prvi na tabeli, imali smo neke veoma dobre utakmice protiv jakih ekipa i ostvarivali smo pobjede. U ovoj ligi sve se jako brzo okrene. Na nama je da gledamo sebe i da radimo što bolje možemo na treninzima. Neosporno je da imamo tim koji treba biti u vrhu. Do titule neće biti lako, ali mi ne bježimo od te borbe - tvrdi Krpić.

Novi kapiten Željezničara nekad je bio igrač gradskog rivala Sarajeva, kao i tuzlanske Slobode. Već je imao priliku d igra gradski derbi u plavom dresu.

- Igrao sam ranije i protiv Slobode i protiv Sarajeva, nekad i protiv Želje. Sve to gledam profesionalno i nemam taj pritisak. Poštujem ljude, nikoga ne vrijeđam i igram fudbal - naglasio je 27-godišnji Krpić.


Nisam pogriješio

- Kad sam dobio ponudu Željezničara, sa menadžerom sam analizirao je li to dobar potez za mene.

Znao sam da će biti velika očekivanja, ali to mi nije predstavljalo problem. Došao sam, osjetio da sam dobro prihvaćen i veoma sam zadovoljan - naglašava Krpić.



9

golova u Premijer ligi postigao je Krpić u ovoj sezoni i na čelu je liste strijelaca zajedno s Nemanjom Bilbijom iz mostarskog Zrinjskog


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.