FK SARAJEVO

Rahmanović: Drago mi je da su navijači prepoznali naš trud i zalaganje

U dosadašnjim nastupima ostavio dobar utisak

FK Sarajevo

Avaz Sport

12.10.2018

S ukupno 45 nastupa i 10 postignutih golova, Amar Rahmanović je jedan od standardnih prvotimaca FK Sarajevo.

Na Koševo je stigao u junu prošle godine, a dosadašnjim nastupima je ostavio dobar utisak. U razgovoru za klupsku stranicu, Rahmanović je otkrio nekoliko zanimljivih detalja.

On je igračku karijeru započeo u Slobodi, a upravo bordo klub 20. oktobra na Koševu dočekuju Tuzlake. 

- Sa sedam godina napravio sam prve fudbalske korake u FK Sloboda i prvi put sam protiv tuzlanskog sastava igrao u 3. kolu Premijer lige BiH i to na Tušnju. Lagao bih kada bih rekao da emocije nisu bile pomiješane, ali u svakoj utakmici dajem sve od sebe, posebno u bordo dresu, koji mi je veliki motiv. Vjerujem da se to i vidi na terenu i da to navijači znaju prepoznati. Tako će biti i u narednom kolu, kada nam na Koševo dolazi Sloboda. Dat ću sve od sebe za pobjedu, kako bismo nastavili pozitivan niz - rekao je Rahmanović. 

Smatra da je infrastruktura prioritet i da se mora unaprijediti na bh. terenima. 

- Slijede nam teške utakmice, ne zbog protivnika već zbog terena. Ukoliko igrate na lošem terenu, sva taktika i uigravanja padaju u vodu. Jednostavno je nemoguće realizirati zamišljeno. Mišljenja sam da će rješenje ovog problema dovesti do toga da fudbal koji se igra bude kvalitetniji i brži, ali i da će minimizirat rizik od povreda što je jako važno. Dakle, infrastruktura je jedan od bitnijih segmenata koji se mora unaprijediti u BiH. Prošle sezone smo više puta isticali kako imamo problema sa lošim terenima i da ćemo biti bolji kada dođe ljepše vrijeme i naš trenutni plasman je najbolji pokazatelj da Sarajevo zaista igra lijep fudbal, pun pasova, kombinatorike, a uz sve i efikasan. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti do početka decembra, do kad traje jesenji dio, kako bi naša igra došla do izražaja - istakao je Rahmanović.

Rahmanović je zadovoljan trenutnom formom i za njega je važno da ekipa pobjeđuje.  

-  Trenutnom formom sam zadovoljan, ali naravno, uvijek ima prostora za napredak. Trudim se učiti iz svojih grešaka, a što se tiče broja postignutih golova, ne bih to komentirao. Svaki svoj gol bih mijenjao za pobjedu ekipe, jer fudbal je timski sport i najvažnije je da ekipa pobjeđuje. Naravno, ukoliko moj gol presudi niko sretniji od mene, ali rezultat ne smije izostajati - dodao je Rahmanović. 

U bordo dresu je teško igrati zbog visokih očekivanja i konstantnog pritiska navijača.

- To je normalno, Sarajevo je veliki klub koji je kroz historiju uvijek ostvarivao dobre rezultate. Legende Jugoslavije su nosile bordo dres i zbog toga je logično je da su očekivanja navijača velika. Neko se može, a neko jednostavno ne može nositi s tim. Trudim se da uvijek pružim svoj maksimum, koji nekad bude dovoljan, a nekad ne, ali zato uvijek ima naredna utakmica. Navijači imaju velika očekivanja, ali i mi sami imamo još i veća - zaključio je veznjak bordo kluba. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.