RUPA U ZAKONU

Ovakav cirkus moguć je samo u BiH: Odglumio povredu već u prvom kontaktu s loptom

Pronašli prostor za manipuliranje

Screenshot

Avaz Sport

15.10.2018

Ono što se već duže vrijeme događa na utakmicama Prve lige FBiH teško će iko ikada nadmašiti. Nogometni savez BiH donio je nedavno odluku da svaka ekipa u svom početnom sastavu mora imati najmanje trojicu igrača mlađih od 21 godine. 

Ipak, ta odluka mnogim klubovima ne odgovara jer žele igrati sa starijim, iskusnijim igračima. 

Tako su treneri mijenjali mlade igrače već u prvoj minuti, ali opet je Savez reagirao i donio pravilo da, ako igrač do 21 godine izlazi u prvom poluvremenu, smije ga zamijeniti samo igrač koji, također, nije stariji od 21 godine.  

Ipak, u Slavenu iz Živinica pronašli su prostor za manipuliranje. "Rupa u zakonu" je ta što se to pravilo odnosi samo na igrače, ali ne i na golmane.

Oni su protiv Veleža naredili svom mladom golmanu da odglumi povredu već u prvoj minuti. On je to odbio pa je odmah narednu utakmicu gledao s tribina. Bez imalo stida, klub iz Živinica predstavio je novi trik u meču protiv Viteza. 

Oni su među stative stavili U-21 igrača, kojem je jedini zadatak bio da se povrijedi što prije da bi ga zamijenio iskusni golman. On je povredu odglumio već u svom prvom kontaktu, nakon što mu je saigrač dodao loptu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.