FUDBAL

Mirso Fiesta vozi i dalje...

D. J.

15.10.2018

Navijači zeničkog Čelika okupljeni u Udruženju „Robijaši 1988“ proteklog vikenda završili su mural u spomen na svog preminulog prijatelja s tribine Mirsada Mujkanovića. Mirso Fiesta, kako su ga zvale njegove kolege s južne tribine stadiona Bilino polje, bio je vatreni navijač Čelika, te je prelazio stotine kilometara godinama kako bi bodrio svoj klub.

- Davao je sve za klub, a kao pravi navijač ništa nije tražio zauzvrat. Svaka utakmica je za njega predstavljala gostovanje pošto je živio u drugom gradu. Sa svojim autom, Fordom Fiesta, po kojem je dobio nadimak, prelazio je stotine i stotine kilometare duž Bosne i Hercegovine da bi gledao svoj klub, te ga predstavljao u najboljem svjetlu.

Ni teška bolest ga nije uspjela zaustaviti da posjećuje Bilino polje i podržava voljeni Čelik! Mirso se uvijek borio i zalagao za prave vrijednosti našeg Starca – rekli su iz Udruženja navijača Čelika.

Mural se nalazi na parkingu pokraj gradske Arene, mjestu okupljanja navijača Čelika pred polazak na gostujuće utakmice. Mujkanović je umro 6. oktobra 2017. u 29. godini, a „Robijaši“ otad na svakoj utakmici ističu zastavu u njegov spomen i pjevaju pjesmu: „Mirso Fiesta vozi i dalje...“


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.