SARAJEVO

Može li Musemić srušiti rekorde Uščuplića i Janjoša

Piše: G. Š.

15.10.2018

Lider bosanskohercegovačke elite s Koševa, koji već 13 uzastopnih premijerligaških i utakmica Kupa BiH ne zna za poraz – od 5. avgusta i pobjede u Tuzli protiv Slobode (0:2), kako kaže prvi koševski strateg Husref Musemić, nastavak sezone dočekuje s obje noge čvrsto na zemlji.

Bordo vremeplov

Sarajevo je, podsjetimo, posljednji poraz doživjelo 2. avgusta u revanšu 2. pretkola Evropske lige protiv Atalante na Koševu (8:0)...

S druge strane, bordo tim je pobijedio u posljednjih pet prvenstvenih utakmica, a rekord je osam, saznajemo analizom rezultata kluba s Koševa koji su predstavljeni u knjizi „Bordo vremeplov“

To je pošlo za rukom Mehmedu Janjošu u sezoni 2016./17.

Što se tiče niza utakmica bez poraza u ligaškom takmičenju, Sarajevo je trenutno na 12 premijerligaških utakmica u kojima nije pognute glave napustilo stadion, a rekord je 18 iz 2014. godine. Tada je šef stručnog štaba kluba s Koševa bio Dženan Uščuplić. Međutim, treba naglasiti i to da se ovaj rekord odnosi na dvije sezone – kraj takmičarske 2013./14. godine i početak 2014./15.

Povoljan raspored

Navijači Sarajeva nadaju da će ove rekorde bordo tim srušiti već ove sezone, jer izabranici Husrefa Musemića od šest predstojećih premijerligaških utakmica čak njih četiri igraju na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Poslije oktobarske reprezentativne pauze na Koševu dolaze Sloboda, Željezničar, Zvijezda 09 i Čelik, a bordo tim gostuje GOŠK-u i Zrinjskom.

Spomenimo i to sa Sarajevo ima dva boda više od Zrinjskog, a pet od gradskog rivala s Grbavice...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.