PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo na Koševu golom Velkoskog iz penala savladalo Slobodu

Novi trijumf ekipe koju s klupe predvodi Husref Musemić

M. Kadrić

Avaz Sport

20.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Sarajevo je u jednom od derbija 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu savladalo tuzlansku Slobodu rezultatom 1:0.

Gosti su bolje otvorili meč, a već u 2. minuti Husejinović je izašao sam pred gol Sarajeva, ali je promašio nemoguće. U prvih deset minuta,  Sarajevo nije imalo niti jednu akciju prema golu Slobode. U 13. minuti Ahmetović je promašio zicer, nakon što ga je lijepo uposlio Hebibović. Nakon toga, ritam utakmice je bio dobar, ali nije bilo uzbuđenja. 

U 29. minuti nakon sjajne akcije domaćih, Crepulja je šutirao iz voleja, ali je lopta otišla preko gola. U 32. minuti bordo tim izveo je prvi korner na utakmici, ali nije bilo opasnosti po gol gostiju iz Tuzle. Nedugo nakon prvog, uslijedio je i drugi korner za domaće, no golman Slobode Vukliš je bez problema uhvatio loptu. Nakon toga, ritam igre je opao, Sarajevo je bilo nešto konkretnije, ali su ipak mreže mirovale do odlaska na odmor. 

Domaći su prvi zaprijetili u drugom poluvremenu. Ahmetović je u 47. minuti glavom pokušao nakon ubačaja Tatara, ali je golman gostiju lagano uhvatio loptu. Bio je to prvi šut u okvir gola na utakmici. U 54. mimuti Smajić je zatresao mrežu domaćina, ali je sudija Petrović njegov gol poništio zbog prekršaja. 

U 60. minuti udarac Rahmanovića u kaznenom prostoru, rukom je zaustavio Ignjatović  koji je dobio žuti karton, a sudija Petrović pokazao je na penal. Siguran s bijele tačke bio je Krste Velkoski u 61. minuti, a njegov pogodak izazvao je erupciju oduševljenja domaćih navijača.  

U 73. minuti Ahmetović se našao u dobroj prilici, ali je promašio. Četiri minute kasnije, šut Vidovića otišao je preko gola Sarajeva. U 82. minuti nakon velikog nesporazuma Kovačevića i odbrane Sarajeva koja mu je u dva navrata pravila probleme pri intervencijama, gosti iz Tuzle nisu se najbolje snašli i promjene rezultata nije bilo.  Tri minute kasnije,  Hebibović se našao u odličnoj šansi, ali je bio izblokiran u posljednji trenutak, te su domaći upisali novu pobjedu. 

Bordo tim s nova tri boda učvrstio na liderskoj poziciji i sada ima 33 boda, pet više od prvih pratilaca, gradskog rivala Željezničara i mostarskog Zrinjskog. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.