ŽELJEZNIČAR

Bila je zastrašujuća scena

Todorović i Bogičević najbrže reagirali i okrenuli defanzivca „Plavih“ na bok

Avaz Sport

22.10.2018

Na Grbavicu je 18. novembra 1987. godine istrčao Refik Šabanadžović, igrač Crvene zvezde, koji je u beogradski klub stigao nešto ranije upravo iz Željezničara. U jednom duelu je pokušao doći do lopte, a onda je glavom udario u tijelo Zorana Sliškovića. Ostao je ležati na travnjaku, a u kolima Hitne pomoći je ispraćen s Grbavice.

Poslije toga je neko vrijeme bio u komi, a na svu sreću oporavio se i nastavio fudbalsku karijeru.

Mostar je 21 godinu kasnije podsjetio na tu situaciju. Kemal Osmanković je krenuo prema lopti i glavom udario u igrača Zrinjskog Tonija Jovića i ostao je nepomičan na travi.

Bez svijesti

- Zastrašujuće je bilo kada je Osmanković pao. Odmah smo vidjeli da je ostao bez svijesti. Svi smo krenuli prema njemu. Vadili smo mu jezik dok nije stigla naša ljekarska ekipa. Zaista je bilo jezivo, ali, na svu sreću, on je dobro.

Razgovarali smo i veoma brzo ga očekujemo da nam se priključi - kaže igrač Željezničara Jovan Blagojević, koji je bio na terenu kada se odvijala drama.

Osmanković je inače nakon ukazane pomoći pokušao igrati utakmicu, ali zbog potresa mozga to nije mogao pa je odmah prevezen u bolnicu.

Brza reakcija

Kako su nam potvrdili iz FK Željezničar, Osmanković je i jučerašnji dan iz predostrožnosti proveo u bolnici u Mostaru.

U cijeloj ovoj priči treba reći da su se igrači na terenu ponijeli veoma dobro. Ovo se posebno odnosi na Ognjena Todorovića iz Zrinjskog i Jadranka Bogičevića iz Željezničara, koji su najbrže reagirali i odmah Osmankovića okrenuli na bok kako ne bi došlo do gušenja



Zaslužena pobjeda

- Bila je to tvrda utakmica. Kao i svaki put u derbiju, bilo je veoma teško.

Mislim da smo bili ravnopravni u prvom dijelu, a možda je Zrinjski imao bolje prilike. U nastavku smo dobro stajali, nismo dozvolili da ugroze naš gol, imali smo ozbiljnije prilike i mislim da smo zasluženo pobijedili - kaže Blagojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.