SARAJEVO

Crepulju ponovo boli koljeno!

Piše: G. Š.

24.10.2018

U sklopu priprema za nedjeljni (14.30 sati) duel s GOŠK-om u Gabeli, lider bh. elite s Koševa u kontrolnoj utakmici, odigranoj u Trening-centru u Butmir, savladao je niželigaša Klis iz Buturović Polja (7:1).

Uspješan debi  

Strijelci za Sarajevo u prvom poluvremenu bili su Resić, Handžić i Halilović, a u drugom je dva gola i asistenciju upisao Kenan Dervišagić, kome je ovo bio prvi nastup u seniorskom timu, te Handžić i Šišić.

Bordo tim meč je počeo u sastavu: Džafić, Šabanović, Dupovac, Šofranac, Crepulja, Šišić, Handžić, Mustafić, Resić, Halilović, Hodžić, a u nastavku su priliku dobili Imamović, Dervišagić i Đokanović.

- Nije bilo loše. Imali smo odlične uvjete za igru, a svaka utakmica nešto pokaže - kaže šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić te dodaje:

- Korektno smo odigrali... Neki naši igrači su možda mogli biti i ozbiljniji protiv Klisa, ali… Njihovo je da na najbolji način ispunjavaju svoje obaveze, a moje je da biram tim.

No, prvi koševski strateg nije želio biti konkretniji.

- Neke stvari moramo ostaviti i za svlačionicu.

Nema taktiziranja 

Na konstataciju da sedmorica igrača Sarajeva – Aleksandar Šofranac, Joahim Adukor, Selmir Pidro, Halid Šabanović, Ljuban Crepulja, Haris Handžić i Benjamin Tatar - imaju po dva žuta kartona te da im prijeti suspenzija, a da je nakon meča u Gabeli na programu vječiti derbi, Musemić dodaje:

- Ne, nećemo ništa taktizirati protiv GOŠK-a. Jedino je upitan nastup Ljubana Crepulje, koji se ponovo žali na bol u koljenu, te odranije povrijeđenog Almira Bekića. Ne znam i zašto bih nešto taktizirao, jer se i za pobjedu u Gabeli dobivaju tri boda, kao i u vječitom derbiju... – kaže šef stručnog štaba Sarajeva.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.