ODGOVORI

Iz Želje poručili: Ne pristajemo na bilo kakve ucjene

Igrači moraju nastaviti sa izvršavanjem obaveza, poručili iz kluba

Avaz Sport

24.10.2018

Nakon što su igrači Željezničara jutros odbili trenirati, zbog kazni vezanih za loše igre u septembru, hitno se sastao Upravni odbor kluba i njihova poruka je jasna: "Klub ne pristaje na ucjene".

- FK Željezničar ne prihvata nikakvu vrstu uslovljavanja. Igrači koji trenutno nose dres FK Željezničar moraju nastaviti sa izvršavanjem svojih redovnih obaveza, a u skladu sa rezultatima i pokazanim na terenu biće adekvatno i plaćeni.

Zbog nezalaganja, loše igre i rezultata protiv Krupe, Mladosti, Slobode i GOŠK-a te u duelu Kupa BiH protiv Širokog Brijega finansijski su kažnjeni za septembar u skladu sa internim aktima Kluba.

Da bi naši navijači i članovi Kluba znali pravu istinu, moramo napomenuti da je nakon pobjede protiv Zrinjskog, igračima saopšteno da će pored isplate punih primanja za oktobar imati mogućnost i da osvoje premiju u značajanom iznosu za pobjedu u vječitom derbiju sa Sarajevom.

Nakon toga, prekidom treninga, igrači su osim ozbiljnog narušavanja trenažnog procesa i priprema za duel sa ekipom Zvijezde 09, iskazali ogromno nepoštovanje prema svim navijačima, članovima i samom FK Željezničar, saopćili su iz FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.