DOMAĆI NOGOMET

Disciplinska komisija NSFBiH kaznila Slaven iz Živinica i dvojicu nogometaša kluba

Ipak nisu pronašli "rupu u zakonu"

Facebook

Avaz Sport

25.10.2018

U Sarajevu je jučer održana sjednica Disciplinske komisije NSFBiH na kojoj je odlučeno da se kazni Nogometni klub Slaven iz Živinica zbog obmanjivanja i dovođenja u zabludu javnosti. Klub iz Živinica je kažnjen s 2.000 KM. 

- NK Slaven Živinice, zbog prekršaja iz člana 41. DP NS/FSBiH (povreda propisa i društveno sportskog vladanja), a vezano za odredbe člana 27. propozicija takmičenja Prve lige FBiH i člana 74. DP NS/FSBiH (obmanjivanje i dovođenje u zabludu), na utakmici 10. kola Prve lige FBiH: NK Slaven i NK Vitez i utakmici 7. kola Prve lige FBiH: NK Slaven i FK Velež, kažnjava se novčanom kaznom od 2.000 KM - stoji u odluci Disciplinske komisije NSFBiH. 

Osim kazne klubu, kažnjeni su i igrači Selimović Taib i Sulejmanović Aziz zabranom igranja od četiri mjeseca. 

- Selimović Taib, igrač NK Slaven Živinice, zbog prekršaja iz člana 41. DP NS/FSBiH (povreda propisa i društveno sportskog vladanja), a vezano za odredbe člana 27. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH i člana 74. DP NS/FSBiH (obmanjivanje i dovođenje u zabludu), na utakmici 10. kola Prve lige FBiH između NK Slaven i NK Vitez, kažnjava se zabranom igranja u trajanju od četiri mjeseca, računajući od 18. oktobra 2018. godine. 

Sulejmanović Aziz, igrač NK Slaven Živinice, zbog prekršaja iz člana 41. DP NS/FS BiH (povreda propisa i društveno sportskog vladanja) a vezano za odredbe člana 27. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH i člana 74. DP NS/FS BiH (obmanjivanje i dovođenje u zabludu), na utakmici 7. kola Prve lige FBiH između NK Slaven i FK Velež, kažnjava se zabranom igranja u trajanju od četiri mjeseca, računajući od 18. oktobra 2018. godine - navedeno je u  odluci Disciplinske komisije NSFBiH. 

Podsjećamo, iz kluba iz Živinaca pronašli su prostor za manipuliranje u pravilima koja nalažu da svaka ekipa u svom početnom sastavu mora imati najmanje trojicu igrača mlađih od 21 godine te su u nekoliko navrata od svojih igrača zahtijevali da odglume povrede da bi bili zamijenjeni, onim starijim i iskusnijim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.