PREMIJER LIGA BIH

Slišković: Ne smijemo potcijeniti Čelik

Utakmica na stadionu Pod Bijelim brijegom igra se sutra od 16 sati

Arhiv

Fena

26.10.2018

Nakon poraza u derbiju protiv Željezničara u proteklom kolu, nogometaši Zrinjskog u subotu će protiv Čelika u Mostaru, u okviru 15. kola Premijer lige BiH, tražiti iskupljenje i tri boda koja bi ih ostavila u utrci za naslovom prvaka.

- S obzirom na negativan rezultat protiv Željezničara, s nekom zebnjom dočekujemo ovu utakmicu. Ne smijemo dozvoliti novi kiks i mislim da smo svi toga svjesni. Naravno, respektiramo Čelik i njihove rezultate, no s obzirom na izgubljene bodove protiv Želje, imperativ pobjede se nameće kao jedino rješenje u ovom trenutku - kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Prema kladionici MOZZART, "Plemići" važe za apsolutne favorite, a kvota na pobjedu Zrinjskog je 1,25, na remi 5,70, dok se na pobjedu zeničkog tima nudi kvota od čak 9,50.

Slišković je dodao kako vjeruje da poraz iz prošlog kola neće ostaviti previše traga na njegove igrače te da će u subotu znati odgovoriti na najbolji način.

Upozorio je još jednom kako ne smije biti potcjenjivanja, podsjetivši na prošlogodišnju utakmicu Zrinjskog i Čelika u Mostaru, kada su gosti poveli 2:0, no na kraju su "Plemići" ipak okrenuli rezultat i došli do pobjede 5:2.

Sliškovića i dalje muče izostanci pa će tako, što zbog kartona što zbog povreda, sutrašnju utakmicu propustiti Marko Perišić, Edin Rustemović, Semir Pezer.

- Najveće probleme imamo u sredini terena kada su u pitanju povrijeđeni i kartonirani igrači. Vezni red je duša i srce svake ekipe i te probleme, čini mi se, osjećamo i mi. Protiv Željezničara s boljim učinkom srednjeg reda sigurno bi i rezultat bio bolji. Mislim da smo utakmicu protiv Željezničara izgubili upravo u sredini - ustvrdio je trener Mostaraca.

Slišković je najavio kako će za nastup protiv Čelika najvjerovatnije konkurirati i napadač Dalibor Veselinović, koji je u premijernom nastupu za Zrinjski prije mjesec slomio nos.

- Prema prikazanome na zadnjim treninzima, čini se da je Veselinović prevazišao taj strah od nove povrede, koji je normalno prisutan kod svakoga igrača. S njim u napadu, dobit ćemo kvalitetnog špic igrača, iskoristit ćemo njegovu visinu i snagu u napadu. Vraća se i Amer Bekić, samo je pitanje koliko je on fizički spreman. To su dvije nove stvari u odnosu na prošlu sedmicu i one mi daju određenu dozu optimizma - zaključio je Slišković.

Utakmica Zrinjski - Čelik igra se u subotu od 16 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.