PREMIJER LIGA BIH

Čelik ponovo bez kapitena Salčinovića i trenera Orneka

Pokazali da mogu igrati protiv bilo koga

Arhiv

Fena

26.10.2018

Nakon što su u prošlom kolu na svom Bilinom polju remizirali sa Širokim Brijegom (1:1), a izjednačujući pogodak primili tek u sudijskom vremenu te ostali bez dva boda, nogometaši Čelika otputovali su danas na gostovanje u okviru 15. kola BHT Premijer lige kod Zrinjskog.

Zeničani su put Hercegovine krenuli s nadom da se od tog šoka iz prošlog kola mogu oporaviti uspjehom kod aktuelnog prvaka Pod Bijelim brijegom. 

- Čeka nas još jedna teška utakmica, u kojoj vjerujemo da možemo pružiti pravu predstavu. Ponovo nam neće igrati kapiten Fenan Salčinović, Aldin Šišić će također propustiti ovu utakmicu, ali bi se trebao vratiti Marin Jurina, koji je odsustvovao više od mjesec dana - ističe turski trener na klupi Čelika Adnan Ornek, koji zbog administrativnih razloga ponovo neće sjediti na klupi.

Ornek napominje kako su Zrinjskog u prvom meču na Bilinom polju dobili rezultatom 1:0, ali mu se ne sviđa činjenica da ponovo ide ekipi koja uzastopno igra kod kuće.

- To nam se redovno dešava. Tako je bilo i protiv Željezničara. Ima devet ekipa koje su ove sezone igrale dva puta uzastopno kod kuće, a svaki je put jedan od rivala u tih devet mečeva bio Čelik. Takva situacija nije fer prema Čeliku, jer mi nijednom ne igramo dva puta uzastopno na svom terenu - iznio je tu statistiku Ornek, koji se ipak nada uspjehu.

Ističe da s velikim poštovanjem prema rivalu putuju u Mostar, ali da su više puta pokazali da mogu igrati protiv bilo koga i da svakome mogu uzeti bodove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.