PREMIJER LIGA BIH

Zrinjski favorit u duelu sa Zeničanima: Prvak u lovu na Sarajevo

Porazom od Željezničara doveli smo se, jednostavno, u situaciju da se imperativ pobjede nameće sam po sebi

Pezer: Pauzira zbog povrede

Sponzorisani tekst

27.10.2018

Serija dobrih rezultata Zrinjskog prekinuta je domaćim porazom od Željezničara (0:1) zbog čega rezultat u današnjoj utakmici protiv Čelika još više dobiva na važnosti. “Plemići” su trenutno na minus pet u odnosu na vodeće Sarajevo pa bi prvak još jednim lošim rezultatom vrlo lako mogao izgubiti korak za liderom. 

Prema kladionici MOZZART, Zrinjski je apsolutni favorit, kvota na pobjedu domaćeg tima iznosi 1,22, na remi 6,25, dok se na pobjedu Čelika nudi kvota čak 10,00.

- Porazom od Željezničara doveli smo se, jednostavno, u situaciju da se imperativ pobjede nameće sam po sebi, jer bi svaki drugi rezultat bio veoma loš za nas. Naravno da nas je epilog derbija poljuljao, ali vjerujem da smo taj poraz ostavili iza sebe - izjavio je trener Blaž Slišković koji još ne može računati na već duže vrijeme povrijeđene Miloša Aćimovića, Damira Šovšića i Semira Pezera.

Danas, opet, u kombinacijama neće biti Nevena Laštre i Marka Perišića, ali i Edina Rustemovića, koji je protiv Željezničara dobio treći žuti karton.

Nogometaši Čelika u prethodna dva kola nisu bili miljenici sreće pa su, umjesto šest, osvojili samo jedan bod. Danas ih u Mostaru očekuje iskušenje protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog. 

“Crno-crveni” su u prethodnom susretu slavili minimalnu pobjedu na stadionu Bilino polje u Zenici, a strijelac jedinog gola bio je iskusni veznjak Nermin Jamak, koji se vratio u Čelik upravo iz ekipe Zrinjskog, s kojom je osvojio dvije titule. 

- Idemo u Mostar po pozitivan rezultat. Za taj grad i klub vežu me lijepe uspomene, ali ja sam profesionalac, pružit ću maksimum u dresu Čelika. Ukoliko ponovno budem strijelac, neću slaviti gol iz poštovanja prema klubu u kojem sam proveo više od godinu i po – rekao je Jamak za “Avaz” te je dodao da se situacija na Bilinom polju popravlja iz dana u dan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.