PREMIJER LIGA BIH

Mladost savladala Krupu, Radnik bolji od Širokog Brijega

D. Jurišić

Avaz Sport

27.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja pobijedila je Krupu rezultatom 2:1.

U prvih pet minuta nije bilo uzbuđenja. U 9. minuti Krupa je prva zaprijetila, ali je lopta nakon ubačaja otišla pored gola. U 19. minuti Atajić je, umjesto da šutirao, glavom dodao protivničkom golmanu. U nastavku se igralo dosta otvorenije, međutim nije bilo golova do odlaska na odmor.  

U drugo poluvrijeme obje ekipe ušle su oprezno. Gosti su do vodstva došli u 55. minuti meča, kada je nakon sjajne asistencije Redžića, Milanović s desetak metara matirao Velića za 0:1. Mladost je do poravnanja došla u 61. minuti, kada je strijelac bio Guzina. Domaći su do preokreta došli u 66. minuti, kada je pogodio Anđušić. Mladost je dobro igrala i u nastavku, te su do kraja meča uspjeli sačuvati prednost i ostvariti novi trijumf. 

Istim rezultatom Radnik je u Bijeljini savladao Široki Brijeg.

Gosti iz Širokog bili su nešto aktivniji u početnim minutama meča, ali nije bilo ozbiljnijih prilika. U nastavku je Radnik ima nešto veći posjed lopte, no nije bilo pokušaja da se ugrozi gol Širokog. Prvi pokušaj na utakmici bio je u 17. minuti, međutim Hadžićev šut otišao je pored gola. Do 40. minute nismo vidjeli gotovo ništa, a onda u minuti dva gola. Prvo su gosti iz Širokog poveli preko Eliomara, da bi već u narednom napadu Radnik poravnao golom Pece za 1:1 i rezultat prvog poluvremena.  

U nastavku se igralo mnogo otvorenije. U 50. minuti Eliomar je imao priliku za goste, a potom je Bilobrk odbranio snažan šut Mekića. Radnik je do preokreta došao u 65. minuti nakon sjajne akcije, mrežu gostiju zatresao je Hadžić. Tri minute kasnije, Matić je dobro glavom šutirao, ali je pogodio rašlje. U 88. minuti kod gostiju je isključen Matić, a domaći tim je uspio sačuvati stečenu prednost i slaviti važnu pobjedu.

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.