PREMIJER LIGA BIH

Het-trik Bilbije za rutinsku pobjedu "Plemića" protiv Čelika

Napadač Zrinjskog izbio na prvo mjesto liste strijelaca

Ž. Milićević

Avaz Sport

27.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Zrinjski je u utakmici 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine golovima Nemanje Bilbije savladao ekipu zeničkog Čelika rezultatom 3:0.

"Plemići" su poveli već u 25. sekundi kada je Bilbija pobjegao odbrani Čelika i doveo domaći tim u vodstvo. U 7. minuti Čelik je imao dobar napad, ali je Brkić istrčao ispred Dilavera i spasio Zrinjski. Minutu kasnije, Zrinjski je udvostručio prednost, nakon što je Todorović napravio sjajan posao po lijevoj strani, ubacio je, a na pravom mjestu našao se Bilbija koji je postigao svoj drugi gol za 2:0. Nakon toga uslijedio je nešto mirniji period meča, a u 24. minuti Veselinović je atraktivno pokušao makazicama, ali je ostalo 2:0. Pokušavao je Čelik u nastavku napraviti nešto više u fazi napada. U 37. minuti Dilaver je pobjegao odbrani Zrinjskog, ali je šutirao iznad gola.  Pet minuta kasnije, Čelik je imao veliku priliku preko Grahovca, ali je golman domaćih Brkić pravovremeno izašao sa gola i odbranio njegov udarac, pa se na odmor otišlo s vodstvom "Plemića" od dva gola razlike. 

Tamo gdje su stali u prvom, nogometaši Zrinjskog nastavili su u drugom poluvremenu. U 48. minuti Bilbija se našao u šansi, ali je njegov šut Ružić odbranio. Tri minute kasnije ponovo je Ružić uspješno intervenirao nakon dalekometnog pokušaja Filipovića.  U 61. minuti Kadušić je sjajno asistirao, a Bilbija postigao svoj het-trik za sigurno vodstvo "Plemića" od 3:0. Bio to njegov dvanaesti ovosezonski gol, čime je izbio na vrh liste strijelaca Premijer lige BiH. Sve što je Čelik mogao napraviti bila je prečka koju je u 88. minuti pogodio  Mousa. Nakon toga, pokušao je i Jurina koji je imalo veliku priliku, ali je promašio, pa je tako Zrinjski zasluženo slavio važnu pobjedu koja ga je ostavila na drugoj poziciji premijerligaške tabele.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.