PRELASCI

U sjeni pregovora u Grčkoj, na Grbavicu stiže Zvijezda 09

Prema pisanju grčkih medija, timu s Grbavice pripast će milion eura

Avaz Sport

28.10.2018

Mladi fudbaler Željezničara Anel Šabanadžović od ljeta bi trebao nositi dres grčkog AEK-a, a u sjeni pregovora iz Grčke, pred timom s Grbavice je novi prvenstveni izazov.  

„Plavi“ će danas na Grbavici dočekati Zvijezdu 09. Ekipa se stabilizirala s dvije uzastopne pobjede, ali se tokom sedmice desio potres kada su igrači i stručni štab odbili trenirati zbog finansijskih kazni.

Ipak, situacija je prevaziđena, a sada su svima u mislima bodovi. Trener Milomir Odović na ovoj utakmici neće moći računati na povrijeđenog Kemala Osmankovića, ali se u tim vraća Siniša Stevanović.

Prema kladionici MOZZART, Željezničar je apsolutni favorit, kvota na pobjedu "Plavih" iznosi 1,22, na remi 6,00, dok se na pobjedu domaćeg tima nudi kvota čak 10,50.

Inače, 19-godišnji Šabanadžović ove je sezone standardan u seniorskom sastavu „Plavih“, a ima ugovor do 2020. godine. Informaciju da će mladi igrač promijeniti sredinu, za grčke medije potvrdio je Senad Misimović, predsjednik FK Željezničar.

- Došli smo u Grčku kako bismo napravili dogovore o transferu Anela Šabanadžovića. Ovaj transfer bila je želja i Refika Šabanadžovića, koji je i sam igrao u AEK-u. Nadam se dobroj saradnji i u budućnosti s ovim grčkim klubom - izjavio je Misimović za Sport-fm.gr.

Prvi čovjek Željezničara nije govorio o visini transfera, ali, ako se obistine najave iz Grčke, bio bi to rekordan transfer jednog igrača iz Željezničara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.