PREMIJER LIGA BIH

Šok na Grbavici: Zvijezda pobijedila Željezničar

Arhiv

Avaz Sport

28.10.2018

U okviru 15. kola Premijer lige BiH Zvijezda 09 šokirala je Željezničar pobijedivši na Grbavici minimalnim rezultatom 1:0.

Prije početka meča na Grbavici je održana je minuta šutnje u čast brutalno ubijenim policajcima.

Željo je bolje otvorio meč, a u 2. minuti  udarac Zeca odbranio je golman gostiju. "Plavi" su kontrolirali loptu i imali incijativu, ali nije bilo pravih prilika. Jaka kiša koja je padala zadavala je velike probleme, a igra je bila otvorena s obje strane.  U 19. minuti Zec je šutirao sa nekih 18 metara, ali mu je odbranio golman Zvijezde Erić. Tri minute kasnije, Husić je sjajno šutirao, ali mu je Kjosevski još bolje odbranio. Domaći su pokušali u 27. minuti kada je Čurjurić šutirao, a Erić ponovo savčuvao mrežu gostiju. Tri minute kasnije, Blagojević je uposlio Krpića koji je šutirao iz okreta, no pravo u Erića. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, te su mreže mirovale do odlaska na odmor. 

U prvih pet minuta nastavka nije bilo uzbuđenja. U 51. minuti Pavić je fenomenalno ubacio sa lijeve strane za Zeca koji je imao veliku šansu, ali je šutirao preko gola. U nastavku se igralo sa dosta grešaka, a Željo je imao veći posjed lopte.  U 72. minuti Blagojević je sjajno prošao, lopta je došla do Zeca kome je Erić odbranio zicer da bi u nastavku akcije pokušao i Zajmović, no bezuspješno. U 82. minuti nakon sjajnog prodora Blagojevića, Zajimović je iz dobre pozicije očajno šutirao. Zvijezda je do pobjede došala u nadoknadi sudijskog vremena kada je Jovović zatresao mrežu domaćina. 

U ovom meču desila se i promjena kapitena u redovima "Plavih". Nakon suspenzije poslije poraza od GOŠK-a, Vedran Kjosevski kapitensku traku predao je Sulejmanu Krpiću, međutim, postupak protiv bh. golmana je okončan i odlučeno je da mu se vrati kapitenska traka. 

Željezničara u narednom kolu očekuje vječiti derbi protiv Sarajeva na Koševu, dok će Zvijezda ugostiti aktuelnog prvaka BiH, ekipu Zrinjskog. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.