SARAJEVO

U boljoj smo formi od komšija s Grbavice

Posljednji ultrazvučni pregled pokazao je neku promjenu pa sam uradio i magnetnu rezonancu, kaže veznjak lidera bh. elite

G. Š.

1.11.2018

Odličnu atmosferu u i oko bordo svlačionice, koju nije otpuhala ni gabelska bura, odnosno poraz (0:1) od fenjeraša, jučer je narušio veznjak Ljuban Crepulja, jer je ponovo osjetio bol u koljenu.

Kako smo saznali u posljednjem razgovoru s Husrefom Musemićem, Crepulja se u subotnjem, 117. koševskom derbiju (17 sati) trebao vratiti u tim.

Ljekarski pregledi

- Koljeno me opet boli na određene pokrete. I u utorak sam izdržao

trening do kraja, ali treba naglasiti i to da je on bio lakšeg intenziteta - kaže Crepulja.

Veznjak bordo tima, podsjetimo, zbog bolova u koljenu nije igrao minulog vikenda protiv GOŠK-a, ali se u ponedjeljak, nakon odmora i injekcija, uključio u puni trenažni proces. I sve je bilo uredu...

- Nadam se da ću biti spreman za predstojeći vječiti derbi. Do utakmice su još dva-tri dana... Činimo sve da se ta bol sanira. Posljednji ultrazvučni pregled je, kako mi je rekla doktorica, pokazao neku promjenu u koljenu pa mi je savjetovala da odem na magnetnu rezonancu, što sam jučer i uradio - objašnjava veznjak lidera bh. elite i dodaje da će danas dobiti nalaz “magneta”.

Crepulja je nakon minule sezone operisao koljeno, ali bol nije nestala. Ove sezone je nastupio u devet utakmica, iako nije bio fit.

Nova pobjeda

- Dosta utakmica sam pauzirao zbog povrede tako da još nisam ni mogao pokazati sve što znam. Nadam se da će moje koljeno konačno biti sto posto OK te da ću imati i kontinuitet igara.

 A ja ću se i dalje truditi da opravdam očekivanja stručnog štaba, saigrača i navijača - kaže Crepulja.

I, za kraj, Crepulja se osvrnuo na predstojeći vječiti derbi protiv najvećeg rivala Željezničara.

- Mi smo u boljoj formi od komšija. To, međutim, ništa ne mora da  znači, jer derbi je uvijek derbi... Mi ćemo se sigurno maksimalno pripremiti i dati sve od sebe za novu pobjedu – poručuje Crepulja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.